Rosmariini tuoreena yrttinä. Mihin kaikkiin ruokaan ootte lisänneet?
Kommentit (11)
Riistaruokiin ja lampaan lihaan kuluu varmaan meillä eniten (marinadi). Johonkin lihapataan ollaan lisätty myös. Ja rosmariiniperunoita on tehty.
Lihapadan sekaan, rosmariiniperunoihin ja sitten on yksi broilerivuoka, jossa broileri marinoidaan rosmariini yms. marinadissa ennen kypsemmästä.
Kanaan, possuun, perunoihin, uunijuureksiin, lihapatoihin, bologneseen. Meillä käytetään monta kertaa viikossa
Puuvartiset yrtit tuntuu sopivan kivasti riistan, lampaan ja hevosenlihan kanssa. Ja pitkään haudutettuihin patoihin. Ainakin näihin yhdistän usein timjamia tai juuri sitä rosmariinia.
Kaikkiin ruokiin, viimeksi sämpylätaikinaan.
Lihapataan joskus mutta en kyllä erityisesti välitä ko. maisteesta.
Mun mielestä tuore rosmariini maistuu saippualta, siksi mieluummin kuivattuna.
Vierailija kirjoitti:
Terveydestään kiinnostunut henkilö voi lisätä sitä esim paistettun lihan päälle antikarsinogeenisten vaikutustensa tähden.
Kuka terveydestään kiinnostunut ihminen syö lihaa?
Maustan öljyn tuoreella rosmariininoksalla. Lämmitän tilkan öljyä hitaasti rosmariininoksan kanssa. Kun öljy on maustunut, poistan oksan ja ja jatkan ruuanvalmistusta (lihan tai broilerin paistoa) siinä öljyssä.
Terveydestään kiinnostunut henkilö voi lisätä sitä esim paistettun lihan päälle antikarsinogeenisten vaikutustensa tähden.