Onko joku teistä saanut nivelkipuihin apua punaisen lihan jättämisellä pois ruokavaliosta?
Ja jos niin kuinka pian vaikutus näkyy?
Olen nelikymppinen nainen, nyt viime vuosina alkanut kärsiä niveloireista, särkee vaihtelevasti polvia, ranteita, sorminiveliä jne. Lääkärit eivät osaa sanoa mikä vialla, reumakokeet otettu mutta ei näkynyt niissä mitään, sanottiin vain että "sitä se vanheneminen teettää".
Olen joskus kuullut että punaisen lihan jättäminen pois ruokavaliosta voisi auttaa, kokeilen jonkun aikaa, ehtiiköhän parissa viikossa huomata muutoksia, jos niitä on tullakseen? 🤔
Kommentit (26)
Vierailija kirjoitti:
Kokeile jättää vilja ja sokeri mieluummin.
Tätä kokeilen sitten, jos lihan poisjättäminen ei auta.
Ja sen jälkeen maitotuotteiden poisjättämistä..
Ap
Äitini ja yksi kaveri ovat kertoneet sen auttaneen. Kaveristani en tiedä tarkemmin, mutta äitini syö edelleen viljaa normaalisti, lisättyä sokeria vähemmänlaisesti.
Itselläni auttoi siirtyminen kokonaan vegaaniseen ruokavalioon. Pelkkä punaisen lihan syömisen lopettaminen ei vaikuttanut mitenkään.
Ei ole auttanut todellakaan. Sen sijaan sokerin ja muutenkin hiilarien jättäminen / vähentäminen on auttanut todella paljon kipuihin.
Sianliha kipeyttää niveleni, vaikka ei olekaan mitään akuuttia vikaa tai vaivaa.
M 46
Sokerin ja viljojen poisjättäminen vähentää turvotusta, joka puolestaan helpottaa nivelkipuja. Näin itselläni nivelreuman kanssa. Mitkään tutkimustulokset eivät osoita ruoka-aineiden ja niveloireiden yhteyttä.
Vierailija kirjoitti:
Auttaa reumaan mutta ei auta nilverikkoon.
Mistäs tiedät?
Punainen liha ylläpitää osaltaan matala-asteista kroonista tulehdusta. Nivelrikkoon liittyy myös aina tulehdus, jossa akuutteja vaiheita ja remisssiota. Nivelrikko on nivelrustojen rappeumaa ja lopulta ne ovat kuluneet kokonaan pois, myös luuosiin voi tulla deformaatiota. Ruokavalio todellakin vaikuttaa nivelrikon oireiluun!
Itse laitan aina ulos lähtiessä polveen elastisen tuen, mikä ehkäisee Bakerin kystan muodostumista ja nivel pysyy pitkiä aikoja rauhallisena. Sitten kun turpoaa eli tulehdusnesteet lisääntyvät, ei auta muu kuin lepo. Särkygeeli ei auta tulehdukseen vähentää vain kipua, jolloin voit liikkua enemmän - ja pahentaa tulehdusta! Särkylääkettä (tabletti, voide) ei tosiaan kannata käyttää sillä perusteella, että sitten "pääsee" treenaamaan.
Minulla nivelrikkoa siellä täällä.Söin vuosi sitten punaista lihaa 4-5 pvää sitten nivelet tuli niin kipeäksi että luulin olevani jo reuman.En jaksanut nousta sängystä.Kk:den päästä reumakokeissa ei näkynyt mitään kuitenkaan.Ihan varmasti tietyille aiheuttaa niveloireita ja sianliha?
Taitaa olla vegaanikauppiaiden peruskeksintöä perusteella lääketieteellä että lihaa ei kannata syödä ja että lihansyönti kuuluu vain rikkaalle eliitille ei muille...
muut voivat syödä ötököitä ja kasviksia mikä onkin agendana... heinäsirkkoja ja matoja ja toukkia popsimaan sitten vaan...
Mun tädillä loppui kaikki reuman tapaiset niveloireet ja muut oudot vaivat sillä, että jätti punaisen lihan pois. En osaa sanoa aikaa tarkemmin, ehkä muutama kuukausi meni.
Jos kärsii kihdistä, silloin punainen liha nimenomaan aiheuttaa niveloireita. Niveliin kasvaa silloin ihan konkreettisesti kipua aiheuttavia kiteitä.
Matkustin kerran maassa, joss kihti oli erittäin lihapitoisesta ruokavaliosta johtuen yleinen sairaus. Suurin osa tapaamistani 40-50-vuotiaista miehistä söi enää kanaa ja kalaa tästä syystä.
Enpä usko, että siitä muuten olisi ihmelääkkeeksi.
En. Vain sokerin pois jättämisellä on merkitystä. Niin ja maidon. T. Reumaatikko
Sokeri, gluteenivilja ja siemenöljyt pois. Runsasrasvainen vähähiilarinen ruokavalio on hyväksi.
Sinullahan voi olla seronegatiivinen reuma ? Käypä uudelleen lääkärissä, jospa saisit lähetteen reumapkl:lle, muut kun eivät saa tehdä reumadiagnoosia. Käy Terveyskylä.fi / Reumatalo sivuilla.
Vierailija kirjoitti:
Päin vastoin nivelkivut katoaa jos syö pelkkää lihaa
Nainen paransi nivelkipunsa kun alkoi syödä pelkkää lihaa
Kannattaa katsoa
Kokeile jättää vilja ja sokeri mieluummin.