Jos laitan lihapataan olutta, maistuuko se lopputuloksessa?
En pidä ollenkaan kaljan mausta juotuna ainakaan.
Kommentit (10)
Esim. merimiespihviin kuuluu olut, mieluiten tumma portteri.
Ei se lopputulos yhtää oluelle maistu. Tumma olut saa lihasta parhaat aromit esiin, täyteläisyyttä.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se maistuu, etenkin mitä tummempaa olutta käytetään. Miksi laittaisit, jos et pidä oluen mausta?
No kun haluaisin tehdä esim. merimiespihviä ja saada siitä samanmakuista kuin joskus koulussa :) Tai joissain irkkuresepteissäkin käytetään usein Guinnessia.
Jos mä laitan vaniljaa vaniljakastikkeeseen, maistuuko se siellä?
En tykkää vaniljan mausta...
No siinä mielessä se maistuu, että se maistuu eriltä kuin jos laitat pataan vaikka punaviiniä. Ei se punaviini maistu tietenkään kuten punaviini maistuu lasista juotuna, mutta se antaa ruoalla oman arominsa. Olut antaa oman arominsa ja se maistuu lopputuloksessa, mutta ei se maistu kuten olut juotuna.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä se maistuu, etenkin mitä tummempaa olutta käytetään. Miksi laittaisit, jos et pidä oluen mausta?
No kun haluaisin tehdä esim. merimiespihviä ja saada siitä samanmakuista kuin joskus koulussa :) Tai joissain irkkuresepteissäkin käytetään usein Guinnessia.
Varmaan oli kaljalla lantattua koulussa juu...
Olut maistuu vain , jos käytetään ns. vahvan makuisia oluita.
tummat olut noin ylipäätään sekä jotkut erikois oluet mukaan luettuina.
pääsääntö on, että jos se maistuu tekovaiheessa ( keitettäessä/kiehutettaessa/haudutettaessa) nii lisää vielä vähän, koska se maku haihtuu mitä pidemmälle ateriaa valmistetaan.
Tämä siis, jos haluaa oluen maun siihen ruokaan.
En maistaisi ihan lopputulosta, mutta ei olut valmiissa ruuassa varsinaisesti maistu.
Maistuu mutta ei pahalle. Ihoan olutta mutta merimiespihviä ja carbonade flamandea teen usein
Kyllä se maistuu, etenkin mitä tummempaa olutta käytetään. Miksi laittaisit, jos et pidä oluen mausta?