Hyvä kasvikerma ruoanlaittoon?
Kysymys otsikossa. Olen maidottomalla ruokavaliolla, ja pääsääntöisesti olen kokannut ns luontaisesti maidotonta. Nyt kuitenkin iski himo kermaiseen savulohipastaan joten kysynkin, mikä kasvikermoista suosittelet?
Emme mielellään syö soijaa ja pyrimme syömään mahdollisimman luonnollista eli lisäaineetonta ruokaa, joten sellainen valmiste tietty plussana. Mutta toisaalta kohtuus kaikessa eli näistä voin satunnaisesti tinkiä. Maidottomuudesta en, ellen halua ambulanssia pihaan. Koko juttu on niin tuore, että kaipailen vielä satunnaisesti vanhoja herkkuja ja uusia rutiineja ei ole vielä muodostunut.
Kommentit (110)
Soijakerma toimii parhaiten, maku on neutraali ja koostumus hyvä. Myös kaurakerma ok.
Nuo kasvikermat ei kestä keittämistä joten lisää vasta ihan viimeisenä.
Kasvikermaa ei ole olemassa. Kerma on eläinperäinen ruoka.
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Vierailija kirjoitti:
Soijakerma toimii parhaiten, maku on neutraali ja koostumus hyvä. Myös kaurakerma ok.
Nuo kasvikermat ei kestä keittämistä joten lisää vasta ihan viimeisenä.
Kyllä ihan OK mulla sooseissa kaurakerma käyttäytynyt vaikka kuumalle pannulle olen laittanut.
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Tämä Planti onion on siis kaurapohjainen ja varmastikin toimii lohen kanssa.
Laita nyt vaan sitä oikeaa kermaa! Voit sitten joku päivä viikolla treenata hitusen pidempään. Kun elää kohtuudella, on mahdollisuus myös nauttia elämän pikku iloista, joita voi aikaan saada kermallakin.
Fazer Aito kauraruoka ja Oatly iMat ruoka toimivat hyvin ruoanlaitossa. Myös Oatly iMat Fraiche sopii varmasti hyvin, koska muistuttaa ranskankermaa.
Mitkä sekopäät täällä miinustaa vastauksia?
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Surullista, että tähän on menty. Keinoruoka on niiiiiin hyvää. Aidon ravinnon maku on tyystin hukassa.
Vierailija kirjoitti:
Laita nyt vaan sitä oikeaa kermaa! Voit sitten joku päivä viikolla treenata hitusen pidempään. Kun elää kohtuudella, on mahdollisuus myös nauttia elämän pikku iloista, joita voi aikaan saada kermallakin.
Ap on maidottomalla, miksi käyttäisi kermaa?
Moni kaurapohjainen tuote voi olla parempi kuin lehmän tissilitkusta väännetty rasvanen neste.
Kasvikerma ei ole luonnollista. Kannattaisi siirtyä luonnollisempaan ruokavalioon ja ostaa oikeaa kermaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Surullista, että tähän on menty. Keinoruoka on niiiiiin hyvää. Aidon ravinnon maku on tyystin hukassa.
Mitä sä nyt selität?
Tämä kerma on ihan yhtä prosessoitua kuin vaikka leipä, pesto, mansikkajugurtti, karkki, suklaa, jäätelö jossa suklaahippuja ja soosia, ketsuppi.
Eli missä ongelma?
Syötkö vaan jotain porkkanaa vai, kun sitä ei ole prosessoitu?
Vierailija kirjoitti:
Kasvikerma ei ole luonnollista. Kannattaisi siirtyä luonnollisempaan ruokavalioon ja ostaa oikeaa kermaa.
Kookoskerma on ihan luonnollista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Surullista, että tähän on menty. Keinoruoka on niiiiiin hyvää. Aidon ravinnon maku on tyystin hukassa.
Mitä sä nyt selität?
Tämä kerma on ihan yhtä prosessoitua kuin vaikka leipä, pesto, mansikkajugurtti, karkki, suklaa, jäätelö jossa suklaahippuja ja soosia, ketsuppi.
Eli missä ongelma?
Syötkö vaan jotain porkkanaa vai, kun sitä ei ole prosessoitu?
Aito jäätelö tehdään maidosta, eikä mistään kasvispaskasta. Sekoa IBDeehesi ripuli.
Tänne on näköjään pesiytynyt joku kermahullu alapeukuttamaan ja vinkumaan muiden ruokavaliosta :D
Omat suosikkini ovat Plantin ja Pirkan kaurakermat.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Surullista, että tähän on menty. Keinoruoka on niiiiiin hyvää. Aidon ravinnon maku on tyystin hukassa.
Planti
KAURApohja (vesi, KAURA 8,8%), rypsiöljy, maltodekstriini, sipuli & purjosipuli 1%, aromi, suola, emulgointiaine (E472e), happamuudensäätöaine (sitruunahappo, natriumsitraatti), sakeuttamisaine (ksantaanikumi).
Valio
kerma*, vesi, sulatejuusto* (juusto*, vesi, voi*, suola), muunnettu maissitärkkelys, suola, sipulijauhe 1,3 %, luontaiset sipuliaromit, sokeri, sakeuttamisaine (guarkumi).
Kerrotko miten kermaversio on vähemmän keinoruokaa?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Surullista, että tähän on menty. Keinoruoka on niiiiiin hyvää. Aidon ravinnon maku on tyystin hukassa.
Mitä sä nyt selität?
Tämä kerma on ihan yhtä prosessoitua kuin vaikka leipä, pesto, mansikkajugurtti, karkki, suklaa, jäätelö jossa suklaahippuja ja soosia, ketsuppi.
Eli missä ongelma?
Syötkö vaan jotain porkkanaa vai, kun sitä ei ole prosessoitu?
Ei muuten ole. Ennenwanhaan maito laitettiin laakeisiin astioihin viileään ja sitten seuraavana päivänä rasva oli noussut pinnalle. Kerma kuorittiin lusikalla sieltä maidon pinnalta. Ei mitään prosessointia tarvita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Surullista, että tähän on menty. Keinoruoka on niiiiiin hyvää. Aidon ravinnon maku on tyystin hukassa.
Mitä sä nyt selität?
Tämä kerma on ihan yhtä prosessoitua kuin vaikka leipä, pesto, mansikkajugurtti, karkki, suklaa, jäätelö jossa suklaahippuja ja soosia, ketsuppi.
Eli missä ongelma?
Syötkö vaan jotain porkkanaa vai, kun sitä ei ole prosessoitu?
Aito jäätelö tehdään maidosta, eikä mistään kasvispaskasta. Sekoa IBDeehesi ripuli.
Niin? Entä sitten?
Onko kasviperäinen jäätelö keinojäätelöä, koska siinä ei ole maitoa? 😂
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Planti onion on niiiiiiiin hyvää. Siis niin hyvää.
Teen sillä esim. pastasoosia, jossa on kesäkurpitsaa ja sieniä tms. tai laitan kasvissosekeittoon.
Jos kanaa syö, sen kanssa sopii, jauhelihasta en tiedä.
Surullista, että tähän on menty. Keinoruoka on niiiiiin hyvää. Aidon ravinnon maku on tyystin hukassa.
Planti
KAURApohja (vesi, KAURA 8,8%), rypsiöljy, maltodekstriini, sipuli & purjosipuli 1%, aromi, suola, emulgointiaine (E472e), happamuudensäätöaine (sitruunahappo, natriumsitraatti), sakeuttamisaine (ksantaanikumi).
Valio
kerma*, vesi, sulatejuusto* (juusto*, vesi, voi*, suola), muunnettu maissitärkkelys, suola, sipulijauhe 1,3 %, luontaiset sipuliaromit, sokeri, sakeuttamisaine (guarkumi).
Kerrotko miten kermaversio on vähemmän keinoruokaa?
Voi ostaa myös kermaa, jonka valmistusaine on pelkkää kermaa! Kuka käskee ostaa jotain juustokermoja?
Jotain kauraruokakermoja taitaa olla olemassa