Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi kaupan kinkkusuikaleet ovat vaaleanpunaisia vaikka ne ovat kypsiä?

Vierailija
01.01.2021 |

Onko niissä väriainetta? Kypsä sianlihahan on luonnostaan harmaata.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samasta syystä kuin makkara on vaaleanpunaista. Väriaineen vuoksi.

Vierailija
2/3 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niihin lisätään natriumnitriittiä, joka on myrkyllistä.

Jokainen joulukinkun paistanut tietää, ettei liha kypsänä ole mitään hemmetin vaaleanpunaista, mutta jostain syystä näin ajatellaan että leikkeleiden, nakkien tms. tulisi olla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
01.01.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niissä ei ole väriainetta vaan ne on nitriittisuolattu (aineissa natriumnitriittiä tai E250), kuten kaikki muukin kypsänä pinkki liha. Ihan normaalia.