Vaivaako teitä ajatus että liha on monesti aika kauan jo ollut elotonta?
Olen ollut laivalla kokkina ja nähnyt miten lihat selailee maailmalla että ei tosiaan ole sillan tuoretta ruokaa. Pakastaminen ja kaikki säilöntäaineet ovat vain kuin balsamointia tai muumiontia.
Harrastan myös metsästystä ja kyllä, olenpa kasvattanut muutaman lampaankin ja syödessäni tuoretta lihaa en sillan mieti sitä erilaiseksi mutta tunnen kyllä eron.
Kaverini on tunnetulla hampurilaisketjulla töissä ja siellä, liha jauhettuna, omassa rasvassaan, saa olla myynnissä tietyn ajan, jonka jälkeen rasvan lipidit ovat hajottaneet tietyn määrän proteiiniketjuista ja lihaa, tai liha tuotetta, ei voida enää tarjoilla.
Kysymys siis tiivistettynä: häiritseekö muita liharuokien ystäviä koskaan/ useinkin ajatus siitä että liha voi olla melko vanhaa tai siis kauan ollut jo elottomana?
(Homo Sapiens on savannin raadonsyöjä kehityssuunnaltaan)
Kommentit (7)
No en halua haukata elävää sikaa tai kanaakaan.
Häiritsee. Haluaisin syödä lihani suoraan elävästä olennosta.
Ei häiritse. Lampaitasi syödessäsi ja kokin hommissa olet sinäkin huomannut, että liha on parhaimmillaan riippuneena. Nautakin saa marmoroitua oikein kunnolla, niin a vot!
Jos ei näytä, haise tai maistu oudolta, niin ei häiritse lainkaan.
Kiinassa ainakin näyttää monia vaivaavan, sen taki koiratkin laitetaan pannuille usein elävinä, että asiakkaat näkee että tuoretta on..
Ihmisellä on erittäin vahvat ruuansulatushapot, yhtä vahvat kuin hyeenoilla. Eli ihminen pystyy syömään haaskoja totuttamalla kehonsa siihen. Mut nämä käsitellyt lihat tietysti vanhenee vähän eri tavalla ja kaikki pilaantunut liha ei ole täten ihmiskeholle ihan yhtä helposti käsiteltävää, varsinkin jos liha on välillä kypsennetty.
Lämmittäisihän se mieltä enemmän kun jänismuhennoksen pääraaka-aine olisi vielä tunti pari sitten kirmannut ulkona apilakedolla.
Lihan pitäs olla kyllä niin tuoretta, että se vielä sätkii siinä lautasella.