Mitäs nyt? 10kg kinkku ja sisälämpö nyt - 2 ja tarkoitus pistää se uuniin huomenna aamupäivänä.
Uskallanko jättää yöksi huoneenlämpöön? Tuskin edes ehtii huoneenlämmössä sisälämpö nousta aamupäiväksi +10 asteeseen, mikä se suositus ennen paistoa.
Kommentit (19)
Miksi ihmeessä kukaan ostaa pakastekinkkua, kun niitä saa tuoreinakin? Hyi olkoon.
Jääkaappiin ja muutama tunti ennen paistoa huoneenlämpöön. Tunnin paistat 225 asteessa ja tiputat lämmön 125 asteeseen niin hyvä tulee.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä kukaan ostaa pakastekinkkua, kun niitä saa tuoreinakin? Hyi olkoon.
No ei niitä riitä kaikille pelle.
Ehdottomasti heti huoneen lämpöön ja voit laittaa PUHTAASEEN lavuaariin käden lämpöiseen veteen , niin just ja just sulaa aamupäiväksi, ja samalla liika suolaisuus lähtee. Vaihda vielä aamulla uusi vesi, ettei ole sameaa ( jos on samea vesi, se on sitä liika suolaa) . Jos laitat kinkun esim klo 11.00 uuniin on valmista aikaisintaan klo23.00 aattoiltana.
Minulla oli 6.5 kg kinkku ja laitoin uuniin klo11.15,kun kinkkumittari oli 10ast. Valmis oli klo 19.45 , jonka jälkeen otin liiat rasvat pois, kuorrutin ja pinta ruskeaksi 250asteessa 5 min.
Paistolämpö oli 80-140 astetta. Tuli mehevää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä kukaan ostaa pakastekinkkua, kun niitä saa tuoreinakin? Hyi olkoon.
No ei niitä riitä kaikille pelle.
No johan vitsin murjaisit 😂
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä kukaan ostaa pakastekinkkua, kun niitä saa tuoreinakin? Hyi olkoon.
Täytyy sanoa että pakastekinkku on ollut aina parempi.
Viime vuonna oli taas tuorekinkku ja totesin että ei enää tuoretta.
Tänä vuonna pakastekinkku.
Makuasia siis.
En jättäisi huoneenlämpöön. Huomennahan se vasta paistetaan eli sulaa vielä jääkaapissa.
Huomenna sitten hyvissä ajoin ennen paistoa huoneenlämpöön. Vaikka heti aamulla herättyä.
Mahtuuko 10kg kinkku paistumaan uuniin, ettei kärähdä? Oletus ettei ole leivinuunia.
Viime jouluna joku paistoi isoa joulukinkkua sähköuunissa ja pian oli koko krs-talo piiritetty paloautoista ja ambulansseissa.
Sori ap. en halua olla sinun joulun pilaaja, kysyn vaan.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä kukaan ostaa pakastekinkkua, kun niitä saa tuoreinakin? Hyi olkoon.
Ihanko oikeasti luulet, että sinun tuoretta joulukinkkua varten siat teurastetaan jouluviikolla?
Ei, kyllä tuorekinkku on jo kertaalleen sulatettu pakasteesta ja sika teurastettu jo kuukausia sitten.
Ihan samaa tavaraa on tuore- että pakastekinkku, toinen on vain valmiiksi sulatettu ja pakastekinkussa sen tekee asiakas.
Samoin kaupan laatikot ovat jo kertaalleen pakastettuja, ei niitä tehdä tehtaalla aatonaattona, vaan pitkin syksyä.
Vierailija kirjoitti:
Ehdottomasti heti huoneen lämpöön ja voit laittaa PUHTAASEEN lavuaariin käden lämpöiseen veteen , niin just ja just sulaa aamupäiväksi, ja samalla liika suolaisuus lähtee. Vaihda vielä aamulla uusi vesi, ettei ole sameaa ( jos on samea vesi, se on sitä liika suolaa) . Jos laitat kinkun esim klo 11.00 uuniin on valmista aikaisintaan klo23.00 aattoiltana.
Minulla oli 6.5 kg kinkku ja laitoin uuniin klo11.15,kun kinkkumittari oli 10ast. Valmis oli klo 19.45 , jonka jälkeen otin liiat rasvat pois, kuorrutin ja pinta ruskeaksi 250asteessa 5 min.
Paistolämpö oli 80-140 astetta. Tuli mehevää.
Joulukinkkua ei tule sulattaa huoneenlämmössä. Kauan kestävän sulatuksen aikana kinkun pintaosat lämpiävät liiaksi, sisäosan ollessa vielä jäinen. Tämä aiheuttaa vaaran liiallisesta bakteerikasvusta kinkun pinnassa. Kinkkua ei tule myöskään ”pikasulattaa” lämpimän tai kuuman veden alla samasta syystä. Emme suosittele myöskään kylmässä vedessä sulattamista, mutta kylmällä vedellä voi hätätilanteessa nopeuttaa sulamista. Tosin tällöin kinkusta irtoaa enemmän nestettä paistettaessa ja lopputulos on kuivempi. Vedessä sulattamisen jälkeen kinkku tulee paistaa heti eikä sitä saa enää säilyttää raakana edes jääkaapissa.
Hk:n sivuilta
Ihan sama mitä syö kun se ulostuu kuitenkin . Mitä kypsempää sen parempi . Hirven lihaa poroa kalaa voi tunkea uuniin myös ja tietty lihamureke . Tuoreita hedelmiä ja hilloja lisänä . Juustoja leipää . Olutta . Mitään väriä ei kukaan syö nää vertaa elukoita uhrilihoihin jumalilleen. Meillä ei uhrata sitten mitään . Lihapullia hirvenlihasta ja punajuuria . Tai nautaa härkää . Tosin niiden elukoitten teurastajat on jo murhaajia . Se on yäk. Älkää suostuuko mihinkään uhraajajoukkoihin .
Verta . Ku noi perkeleen alkuasukkaat uhraa elukoita jumalilleen . Ei kukaan täällä syö mitään elukan verta eikä uhraa mihinkään .
Älä jätä. Kinkun voi paistaa jäisenä.