Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Näkkileipä ok, ruisleipä ei. Miksi?

Vierailija
19.05.2014 |

Tätä ihmettelen omassa elimistössäni. Molemmissa on kuitenkin ruisjauhoja ja hiivaa. Mikä siinä valmistustavassa tai muussa on niin erilaista, että ruuansulatuselimistöni tykkää näkkäristä mutta ruisleivästä ei ollenkaan? Ruisleivästä saan pahoja närästysoireita yms. Olen nyt jättänyt muutkin leivät pois, syön vain näkkäriä ja riisikakkuja. Samoin pastaa en syö mutta esim. riisiä syön. Näin tuntuu toimivan hyvin.

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
19.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos kommenteista! Varmaan se tuo happamuus on, kiinnostaa vain miksi se on happamampaa kuin kuiva leipä. Mutta ehkä se ero on ainakin juuri siinä vesipitoisuudessa? Kuka lie leivontasolubiologi tähän osaisi parhaiten vastata... :)

Vierailija
2/5 |
19.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Uppis. Onko kenelläkään muilla näin tai osaako joku selittää miksi näin on? ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
19.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aika yleistä tuo on, en tiedä tarkkaa syytä, mutta tuore leipä tuntuu aiheuttavan monelle enemmän oireita kuin "kuiva leipä". Mun mies voi esim. syödä vaaleaa leipää paahdettuna, mutta ei tuoreena. 

Vierailija
4/5 |
19.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näkkärissä ei ole yhtä lailla vettä kuin ruisleivässä. Näkkäri on kuitupitoisempaa ja sisältää enemmän kaloreita per 100 grammaa kuin tuore ruisleipä.

Vierailija
5/5 |
19.05.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on ihan sama juttu, joten syön vain täysjyvänäkkäriä. Eiköhän kyse ole siitä, että tuore ruisleipä on aikas hapanta, eikä kaikkien elimistö sitä kestä. Kerran yksi lääkäri sanoi minulle, että enemmänkin on ihme, jos elimistö ei oireile tuoreesta ruisleivästä juuri sen happamuuden vuoksi ;)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi kolme kolme