Mistä hankitte kalatarjottavat joulupöytäänne?
Savugraavilohta pakko saada ja loimulohta, mutta se ollut välillä kuivaa😕
Kommentit (25)
Kalaliikkeestä. Markettien kalat eivät maistu hyvältä. Esim. savusiika marketissa ja kalaliikkeessä ihan eri tuote.
Mää kalastan ankeriaan pöytään. Se saa riittää.
Kalaliikkeitä akselilla Vantaa-Kerava-Järvenpää? Ei taida olla.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Kalaliikkeitä akselilla Vantaa-Kerava-Järvenpää? Ei taida olla.
Ap
No mäkin ajan 100 km suuntaansa joulukaloja hakemaan, että...
Meidän perheellä ei ole varaa savukalaan.
Sincc
Eikun, hetkinen !! Hetkinen, kyllähän meillä jo nykyisin on. Niissä 10 wuotta wanhoissa aloituksissa, ei ollut ..
Kalakaupasta tai kauppahallista.
Ennen myös joulumarkkinoilta.
Mitä on savugraavilohi?
Tarkoitatko kylmäsavulohta?
Lohen graavaus itse on muuten maailman helpoin homma. On hyvää n. 1,5 vrk suolauksen jälkeen, kun vuorokauden pitää alkuun painon alla.
Vierailija kirjoitti:
Teen ite.
Sähän taikuri olet.
Ihanko avaruuspölystä luot kalan?
Vierailija kirjoitti:
Mitä on savugraavilohi?
Tarkoitatko kylmäsavulohta?
Lohen graavaus itse on muuten maailman helpoin homma. On hyvää n. 1,5 vrk suolauksen jälkeen, kun vuorokauden pitää alkuun painon alla.
Ei siihen mitään painoja tarvita.
Ripotetaan merisuolaa, sokeria, pippureita ja tilliä kalan pintaan.
Valmistumisaika riippuu fileen paksuudesta.
Mutta ei siihen puoltatoista vuorokautta sentään kulu.
Cittarista haen kalat ja itse graavaan lohen ja savustan siian. Tulee niin mehevää, että voisin syödä koko kalat yksinäni. Kauppojen savustetut kalat eivät oikein koskaan iske, mutta löytyisikö tuolta päin paikallista savustamoa? Jos et löydä, niin kokeile Tulisavun loimulohta, oli aika hyvää!
Mitähän se sellainen savugraavilohi mahtaa olla?
Ruokakaupasta yleensä on ostettu. Taikka kauppahallista.
Vierailija kirjoitti:
Kalaliikkeitä akselilla Vantaa-Kerava-Järvenpää? Ei taida olla.
Ap
Vantaan Vaaralassa Arvo Kokkosen tehtaanmyymälä.
Samalla nappaat joulusuklaat melkein naapurin Fazerin tehtaanmyymälästä
Ihan lähikaupasta tuoreen kalan, jonka graavaan.
Siellä vaan täytyy käydä useasti katsomassa, milloin sattuu olemaan tuoretta kalaa, eikä kaksi viikkoa vanhaa, kuten yleensä. Sitten isken: nappaan vonkaleen, vien kotiin ja graavaan. Nam nam.