Armanin ohjelmassa 2000€/kk tienannut suurtalouskokki
Asui upinniemessä upseeri miehensä kanssa. Heillä kuitenkin yhteistulot varmaan 7000€kk. Miksi valitti pienestä palkasta?
Kommentit (12)
Eihän se miehen Palkka,naisen palkkaa kosta. Pieni se naisen Palkka on, tienasi puoliso sitten vaikka miljoonan kuussa.
Niinpä, nykyisin onkin vaikeaa olla suurtalouskokki. Kaikki ruoka tulee pilkottuna ja puoleksi valmiina tukusta, seku vaan heittää kattilaan ja keittää.
Vierailija kirjoitti:
Eihän se miehen Palkka,naisen palkkaa kosta. Pieni se naisen Palkka on, tienasi puoliso sitten vaikka miljoonan kuussa.
*Nosta
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, nykyisin onkin vaikeaa olla suurtalouskokki. Kaikki ruoka tulee pilkottuna ja puoleksi valmiina tukusta, seku vaan heittää kattilaan ja keittää.
Ei tule kaikki valmiina pilkottuna tai puol valmisteina.
No työ oli tosi raskasta ja pienipalkkaista suhteessa siihen, että on fyysistä ja työssä kiire.
Mutta tuolla naisellahan oli siis kuitenkin asiat elämässä hyvin. Hän oli muutenkin ihana ihminen <3
Eikö suurtalouskokeilla palkka yleensä ole lähempänä tuhatta euroa?
Onneksi upseereilla on alhainen eläkeikä. Mies jäi 54-vuotiaana vanhuuseläkkeelle muutama vuosi sitten, eläke alkaa nelosella. Mitä tässä turhaan riehua missään paskahommissa, nyt pystyy matkustelemaan yhtä aikaa hyvin. Ei tietenkään nyt korona-aikana.
Onko ap:llä mitään käsitystä miten ankara verotuksen proggressio on? Jos tienaa 5000€/kk niin siitä jää käteen ehkä 3200€. Ei tuo nyt niin valtava palkka ole, että sillä kovin ylellistä elämää elettäisiin. Palstalta olemme saaneet myös monet kerran lukea tilanteista, joissa paremmin tienaava ei ole halukas osallistumaan perheen elatukseen koko palkallaan, vaan pitää itsellään korkeampaa elintasoa kun muu perhe elää köyhemmin.
Se keittäminen ja kokkaaminen on siinä se hauska osuus. Puolet työpäivästä menee jälkien siivoamiseen, hygienia on todella tärkeää keittiössä ja siinä on kova työ saada joka muru ja roiskahdus siivottua pois.
Itsellä oli kuuden tunnin keittiötyössä palkka noin 1300 e/kk. Ei yhtään taukoa päivän aikana. Sain likavedestä näkövaurion silmään ja kukaan ei sitä tule koskaan korvaamaan. Aina on määkinä hoitajien palkoista, mutta ketään ei kiinnosta niiden ihmisten palkat tai työehdot joiden vuoksi sadattuhannet saavat päivittäin nenänsä eteen "maksuttoman" ruoan.
Vierailija kirjoitti:
Niinpä, nykyisin onkin vaikeaa olla suurtalouskokki. Kaikki ruoka tulee pilkottuna ja puoleksi valmiina tukusta, seku vaan heittää kattilaan ja keittää.
Mutta ruokamäärät ovat isoja, ja ne tukusta tulevat pakkaukset ovat myös usein monen kilon painoisia. Niitä menee monta yhteen pataan. Eivät ole kevyitä nosteltavia. Kun osa työvaiheista on ulkoistettu, on myös väkeä vähennetty. Eli työntekijöitä on siirretty muihin tiloihin, ehkä toisen firman palvelukseen, tekemään ne alkuvalmistelut.
Ruokien laittaminen tarjolle on ihan yhtä iso homma riippumatta siitä, kuinka monta työvaihetta on pitänyt tehdä itse, ja mitä on jokumuu tehnyt.
500 ruokailijan jäljiltä pitää tiskata 500 lautasta, riippumatta siitä, kuka sen ruoan valmisti.
Jne.
Koska se oli hänen palkka ja eläkekertymä tulee siitä, ei miehen palkasta.