Se siitä jälkkäristä
Piti olla rahkaa jälkiruoaksi tänään, mutta ketuilleen meni, en tajua miksi. Kerma ei vaan vaahtoutunut tarpeeksi, jäi velliksi koko paska. Kerman lisäksi sinä on vaniljakastiketta, maitorahkaa ja persikkaa.
Kaadan kai koko vellin pönttöön.
Kommentit (16)
[quote author="Vierailija" time="18.04.2014 klo 15:31"]
Piti olla rahkaa jälkiruoaksi tänään, mutta ketuilleen meni, en tajua miksi. Kerma ei vaan vaahtoutunut tarpeeksi, jäi velliksi koko paska. Kerman lisäksi sinä on vaniljakastiketta, maitorahkaa ja persikkaa.
Kaadan kai koko vellin pönttöön.
[/quote]Tunge blenderiin jmv ja tee juoma
Tuossa tilanteessa yrittäisin varmaan hyydyttää sitä liivatteella. Täytteestä tulisi varmasti hyvä kakkutäyte, jos on jotain keksejä, mistä tehdä kakkupohja. Tai mikäänhän ei tietysti estä tekemästä pelkkää hyydykettä. Tosin ei ole syötävissä ihan heti (ehkä illalla tai huomenna), mutta ei menisi hukkaankaan.
Tee siitä pääsiäisen herkku pasha huomiselle. Aukaise kahvinsuodatinpaperit saumoistaan ja asettele siivilään limittäin. Laita siivilä kattilan päälle ja lusikoi rahka massa siivilään. Anna valua jääkaapissa huomiseen. Huomenna kumoat pashan lautaselle, koristelet ja keräät kehuja :)
Jos haluat oikein panostaa lisää seokseen vielä rusinoita ja mantelirouhetta ennen kuin laitat valumaan.
Kaapista kyllä löytyy liivatetta, pitäiskö sitä sitten sitä siihen lurauttaa, vaikka puolikas liivate...äh, kai se on pakko vaikken liivatteesta oikein perustakaan, käytän sitä vain pannacotan teossa. Mutta en tuota kyllä minään hiton juomanakaan tarjoa.
ap
Kiitos pashaideasta, mutta tämän päivän jälkkärinä tuo saa kelvata, jotenkin. Huomenna jokatapauksessa tarkoitus tehdä mutakakku tai tuo mainitsemani pannacotta limesiirapilla.
ap
Hei, mä laitan aina kerman ja rahkan kulhoon ja varkaan sitten, vaahtouu hyvin. Vatkaa vielä koko sotkua reilusti. Laita sekaan lopuksi 2 liivatetta Jos vielä tarvii.
Laita pakastimeen kovettumaan tunniksi pariksi.
Tuota on vatkattu yht.ainakin 15-20min, ei vaikutusta.
ap
Pistä pakastimeen ja tee siitä jäädyke.
mä en ymmärrä näitä "kaadan hyvät ainekset"- vessanpönttöön ruuanlaittajia. Vaahdotitko vaniljakastikkeen? Voihan sen vellinkin syödä.
Pistä lisää hedelmiä joukkoon, laita kaurahiutaleita joukkoon, valuta tosiaan liika neste huomiseksi pois jne, MIELIKUVITUSTA ei ruuanlaitto ole mitään korkeampaa tiedettä.
Juu, oliko kuohukermaa?
mitä tuo vaniljakastike oli?
Muakin kiinnostaa mitä kermaa käytit. Kyllä kuohu-, vispi- eli oikean kerman pitäisi vaahtoutua, ellei se ole mennyt happamaksi.
Ja miksi pitää olla kermaa + rahkaa + vaniljakastiketta? Valutetun rahkan ja vaniljakastikkeen + hedelmien ja mausteiden luulisi riittävän.
14
Liikaa nestettä ja jotain kasvisrasvasekoitetta se vaniljakastike?
Se on nyt lasikulhossa pakkasessa, lorotin siihen puolikkaan liivatteen ja valutin sihvilän läpi kulhoon, oikein kaunista ja samettista jälkeä. Sitten kun on jähmettynyt ja laitan annoskippoihin niin pistän pinnalle koristeeksi pieneksi pilkkomiani persikan-ja aprikoosin palasia ja that's that.
ap
Älä helvetissä kaada. Maku on ihan hyvä varmaan kuitenkin.