Olen kahden vaiheilla joululaatikoiden suhteen...
Tekisikö alusta asti itse, kuten useimmiten, vai tuunaisko niitä kaupan looria, en tiedä. Esim.imelletty perunalaatikko on minulle ns pyhä asia, mutta kun en koskaan saa siitä niin hyvää kuin mitä karjalaismummollani oli, löysää ja makeaa, ihanaa♥️😍
Ja onko suosituksia minkä valmistajan laatikot "tuunaamalla" parhaita?
Kommentit (35)
Meillä on jouluna kahta lajia laatikkoja.
Auki ja kiinni.
Mietin kyllä ihan samaa. Ostin maistiaisiksi Saarioisten äitien lanttu- ja perunalaatikon ja nehän oli tosi hyviä! En rehellisesti sanoen tiedä, saisinko niistä itse yhtä hyviä. Joku kumma velvollisuudentunne ja perinne vaan sanoo että pitäis tehdä itse, mutta...
Vielä 10 vuotta sitten tein itse laatikot. Sitten rupesin ostamaan ne miehen Amica työpaikkaruokalasta ja viime vuosina paikallisesta lounasruokalasta.
Viime jouluna syötiin keittiörempan vuoksi valmisruokia ja hyviä oli. Ja pääsi helpommalla. En tiedä viitsinkö tänäkään vuonna tehdä, rosollin ostan ainakin valmiina. Ehkä myös lanttu- ja porkkanalaatikon. Teen ihan sikahyvää perunalaatikkoa joten sen ehkä teen itse.
Minä teen itse, koska vain sillä tavalla saan ne vegaanisina. Minusta vaiva ei ole iso ja vielä helpompaa on, jos käyttää valmissoseita (itse teen ihan tuoreista vihanneksista). Imellettyä perunalaatikkoa en tee.
Yhdistä nämä vaihtoehdot ja tee itse valmiista juuressoseista.
Niin, tuon imelletyn haluaisin ehdottomasti tehdä itse, mainitsemastani syystä, mutta se ketutus on vaan niin totaalinen ellen "tarpeeksi hyvin" siinä onnistu😟.
Rosollin teen aina itse+v.punaisen kastikkeen.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Yhdistä nämä vaihtoehdot ja tee itse valmiista juuressoseista.
Olen tehnyt noinkin, mutta esim.porkkanalaatikko jää jotenkin pliisun makuiseksi...
Noh, ehkäpä päädyn taas ostamaan 2kg porkkanasosetta ja 2kg lanttusosetta.
Ap
Suurin piirtein samalta kaikkien valmistajien joululaatikot maistuvat. Imelletty perunalaatikko mielestäni ihan o.k. löysää. Lanttulaatikko maistuu, sama mitkä "äidit" tehneet.
Porkkanasta en sano mitään, en syö, jotenkin liian "raasteista"/rakeista, liika riisiä varmaankin aiheuttaa tuon suutuntuman. Ei parane edes uusiolämmityksellä, kuten peruna ja lanttu.
Tutkimalla tuoteselosteet, ostamalla pikkulaatikot esim. Itsenäisyyspäivän safkaksi, maistamalla se selviää, tarviiko tuunata.
Valmiilla säästyy aikaa ja vaivaa!
Vierailija kirjoitti:
Mietin kyllä ihan samaa. Ostin maistiaisiksi Saarioisten äitien lanttu- ja perunalaatikon ja nehän oli tosi hyviä! En rehellisesti sanoen tiedä, saisinko niistä itse yhtä hyviä. Joku kumma velvollisuudentunne ja perinne vaan sanoo että pitäis tehdä itse, mutta...
Yhtenä jouluna minä, veljen vaimo ja anoppi tehtiin kaikki lanttulaatikko, lisäksi pöytään laitettiin kaupan lanttulaatikko. Yksissä mielin todettiin, että kaupan lanttulaatikko oli parasta.
Vierailija kirjoitti:
Viime jouluna syötiin keittiörempan vuoksi valmisruokia ja hyviä oli. Ja pääsi helpommalla. En tiedä viitsinkö tänäkään vuonna tehdä, rosollin ostan ainakin valmiina. Ehkä myös lanttu- ja porkkanalaatikon. Teen ihan sikahyvää perunalaatikkoa joten sen ehkä teen itse.
.
Saisiko tuon perunalaatikon ohjeen. Kiitos
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yhdistä nämä vaihtoehdot ja tee itse valmiista juuressoseista.
Olen tehnyt noinkin, mutta esim.porkkanalaatikko jää jotenkin pliisun makuiseksi...
Noh, ehkäpä päädyn taas ostamaan 2kg porkkanasosetta ja 2kg lanttusosetta.Ap
Valmiiseen porkkanasoseeseen lisätään voisulaa, kananmunaa, muskottipähkinää, maustepippuria ja kunnon suola. Ai niin ja pikku loraus kermaa. Paistetaan riittävän kauan 175 uunissa korppujauhoilla kuorrutettuna. Takaan ettei ole pliisun makuista.
Makuun vaikuttaa myös paistoaika. Jos leivinuunissa paistaa hiljaisella lämmöllä yön yli, maku on erilainen kuin jos paistaa sähköuunissa suuremmalla lämmöllä vähemmän aikaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mietin kyllä ihan samaa. Ostin maistiaisiksi Saarioisten äitien lanttu- ja perunalaatikon ja nehän oli tosi hyviä! En rehellisesti sanoen tiedä, saisinko niistä itse yhtä hyviä. Joku kumma velvollisuudentunne ja perinne vaan sanoo että pitäis tehdä itse, mutta...
Yhtenä jouluna minä, veljen vaimo ja anoppi tehtiin kaikki lanttulaatikko, lisäksi pöytään laitettiin kaupan lanttulaatikko. Yksissä mielin todettiin, että kaupan lanttulaatikko oli parasta.
Ruutukokki keittokirjassa on lanttulaatikon ohje. Kiloon lanttusosetta tulee siirappia vain 2-3 ruokalusikallista. Lanttulaatikko ei saa olla keinotekoisen makea. Lisäksi mausteet muskottipähkinä/ ja tai inkivääri ja valkopippuri.
Ei sokeroitu ruoka ole se mitä haetaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mietin kyllä ihan samaa. Ostin maistiaisiksi Saarioisten äitien lanttu- ja perunalaatikon ja nehän oli tosi hyviä! En rehellisesti sanoen tiedä, saisinko niistä itse yhtä hyviä. Joku kumma velvollisuudentunne ja perinne vaan sanoo että pitäis tehdä itse, mutta...
Yhtenä jouluna minä, veljen vaimo ja anoppi tehtiin kaikki lanttulaatikko, lisäksi pöytään laitettiin kaupan lanttulaatikko. Yksissä mielin todettiin, että kaupan lanttulaatikko oli parasta.
Ruutukokki keittokirjassa on lanttulaatikon ohje. Kiloon lanttusosetta tulee siirappia vain 2-3 ruokalusikallista. Lanttulaatikko ei saa olla keinotekoisen makea. Lisäksi mausteet muskottipähkinä/ ja tai inkivääri ja valkopippuri.
Ei sokeroitu ruoka ole se mitä haetaan.
...jatkan että Valionkin lanttulaatikkoreseptissä on siirappia aivan hirveä määrä, 3/4 osaa dl. Syömättä jäisi ainakin minulta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Yhdistä nämä vaihtoehdot ja tee itse valmiista juuressoseista.
Olen tehnyt noinkin, mutta esim.porkkanalaatikko jää jotenkin pliisun makuiseksi...
Noh, ehkäpä päädyn taas ostamaan 2kg porkkanasosetta ja 2kg lanttusosetta.Ap
Kuinkahan paljon noissa on sitä keittolientä mukana? Itse keitän mieluummin tuoreista juureksista juuri sen takia, että se sose on sitten aitoa lanttua ja porkkanaa eikä vedellä jatkettua.
Ruutukokin reseptin mukaan tehty lanttulaatikko on leppeän miedon lanttuisen makuista, ei makeaa. Ei jää kitalakeen pyörimään liiasta siirapista johtuvaa kitkerää jälkituntua.
Minä tein just maksalaatikon, eikä siitä tullut yhtä hyvää kuin einesversio.
Huh, laatikot, yök