entä söisitkö näin?
Aamupala: vihreä tee, maitorahkaa, mustikkakeittoa(sokerillista, en käytä makeutusaineita), omega 3,6,9 -öljyä, täysjyväleipä ingmariinilla/becelillä, juustolla, kurkulla
Lounas: runsas salaatti (esim. broileri/feta/lohi) lurauksella oliiviöljyä, lisänä pähkinää/siemeniä, 1-2 leipää levitteellä, lasi kevytmaitoa/piimää ja jälkkäriksi kahvi
N. Klo 17 joko pieni annos ruokaa esim. Broileria, salaattia ja hieman riisiä TAI rahka+mehukeitto ja hedelmä (yleensä tämä)
Iltapalaksi esim. Raejuustoa/kananmuna/leipää/hedelmää/karjalanpiirakkaa/vihanneksia ja kermaviili-/jogurttidippiä/jogurttia myslillä
Viikonloppuna sitten lisäksi jotai herkkua esim. Irtokarkkeja, juustoja, lasi punkkua ja tuhdimmat aamupalat (ei mitään pekonia, yäk)
Kommentit (2)
Kukin syököön niinkuin haluaa. Pääasia on että syö kohtuudella ja monipuolisesti. Jos pitää luetteloida omia syömisiään ja kysyä muiden mielipiteitä niihin, voisi olla hyvä miettiä elämäänsä vähän laajemminkin. Miksi syöminen on tullut niin tärkeäksi?
Ruuan tarkoitus, ainakin hyvinvoivissa maissa joissa ruokaa on yltäkyllin, on paitsi energian saanti ja myös nautinto ja ilo. Syöminen tuottaa arkeen rytmiä ja rakentaa sosiaalisuutta perheen ja ystävien kesken.
Ruokahan on ihanaa! Jos se on pelkkää lakkaamatonta mättöä tai jos jokainen ateria noudattaa nipasta nappaan jotain ihmedieettiä, ilo, maut, suutuntumat ja nautinto eivät pääse ollenkaan mukaan. En usko että edes hienoimmalla huippukokilla ruoka on ainoa elämänsisältö.
Enkä myöskään voi olls kirjoittamatta, että Syyrian sisällissodassa käytetään nälkään näännyttämistä sodankäyntikeinona. Emme voi ruokkia kaikkia nälkäänäkeviä pakolaisia, mutta ehkä voisimme miettiä hetken sitä kuinka paljon käytämme aivokapasiteettia omien syömistemme vahtimiseen.
Itse syön aika samanlailla! Joten, joo!