Yök... Miten soijarouheeseen saa hyvän rakenteen?
Laitoin ekaa kertaa makaroonilaatikkoon, paistoin turvotuksen jälkeen vielä voissa ja jauhoissa pannulla vähän aikaa. Tuli sellaista outoa mössöä, ei yhtään niin kuin jauheliha. Makukin vähän niin ja näin. Vinkkejä?
Kommentit (6)
Tee marinadi. Kasvislientä, soijakastiketta, chiliä, valkosipulia, sipulia, pippuria, oreganoa ja rypsiöljyä. Mausteita saa olla paljon. Anna maustua puolisen tuntia ja käytä jauhelihan tavoin.
Tee marinadi. Kasvislientä, soijakastiketta, chiliä, valkosipulia, sipulia, pippuria, oreganoa ja rypsiöljyä. Mausteita saa olla paljon. Anna maustua puolisen tuntia ja käytä jauhelihan tavoin.
Teen makaronilaatikon soijarouheista näin:
kuullota sipuli
lisää siihen 2 dl soijarouhetta, jonka olet sekoittanut 5 dl:iin vettä
ruokalusikallinen pyrettä (tai se pieni pyresäilyke)
1 raastettu porkkana
1-2 kuutioitua paprikaa (käytän yleensä punaista ja keltaista)
mausteeksi soijakastiketta, chiliä (tuoretta tai chilitahnaa), mustaapippuria ja runsaasti yrttiä (basilika, oregano)
Tämän valmistaa sillä aikaa kun makaronit keitetään.
Kasvismakaronilaatikossa neste voi maidon sijaan olla vaikka 7 dl kasvislientä ja 3 kananmunaa.
[quote author="Vierailija" time="02.04.2014 klo 23:37"]
Teen makaronilaatikon soijarouheista näin:
kuullota sipuli
lisää siihen 2 dl soijarouhetta, jonka olet sekoittanut 5 dl:iin vettä
ruokalusikallinen pyrettä (tai se pieni pyresäilyke)
1 raastettu porkkana
1-2 kuutioitua paprikaa (käytän yleensä punaista ja keltaista)
mausteeksi soijakastiketta, chiliä (tuoretta tai chilitahnaa), mustaapippuria ja runsaasti yrttiä (basilika, oregano)
Tämän valmistaa sillä aikaa kun makaronit keitetään.
Kasvismakaronilaatikossa neste voi maidon sijaan olla vaikka 7 dl kasvislientä ja 3 kananmunaa.
[/quote]
tarkoitetaan siis "tomaattipyrettä". Voi käyttää myös tomaattimurskaa, mutta sitten soijarouheessa kannattaa käyttää vettä vähemmän.
Laitan sitä aina jauhelihaan jatkeeksi, sinne uppoaa. Pelkiltään on vähän kummallista.