Jos pitää tehdä "raikasta ruokaa" niin mitä tekisit?
Jotain lounasta tai päivällistä, pitää olla "raikasta".
Mitä ruokaa sinä tekisit?
Kommentit (24)
Salaattia, lohta, keitettyä perunaa ja kermaviilipohjainen kastike.
Lohi-avokadosalaatin wasabikastikkeella. Törmäsin reseptiin Safkaa-kirjassa, ja siitä lähtien on tullut tehtyä kerran-pari viikossa.
Samoilla linjoilla, graavilohta, raejuustoa, salaattia, sitruunalohkoja, ananasta, porkkanaraastetta, melonia, kasvissosekeittoa, tän tyyppisiä, juomaksi kivennäisvettä.
Jotain kevyttä ja vegaani painnoitteista ruokaa. Ohjeitaa löytyy pilvin pimein googlettamalla.
Salaatti tai kasvissosekeitto.Tai ehkä jopa pasta vaikka jollain tuoretomaattikastikkeella tai pestolla.
Jotain salaattia tai kasvissosekeittoa. Salaattiin korkeintaan lohta tai juustoa, ei mitään kanaa tai punaista lihaa.
Miksi kaikki tyrkyttää sitä lohta? Sehän on kaikkea muuta kuin raikasta, maistuu tympeältä kalanmaksaöljyltä.
Kylmää keittoa, jos haluaa tosi raikasta.
Kuorisin kylmiä appelsiineja tarjolle
Salaatti ilman raskaita kastikkeita, esim kreikkalainen salaatti, ei kuitenkaan mitään lihaa.
Tai kylmä keitto, esim kurkku-avokadokeitto tai gazpacho.
Parhaiden av-perinteiden mukaan tietysti raikasta vihersalaattia!
Vietnamilaisia kesäkääryleitä.
http://www.ruokala.net/resepti/vietnamilaiset-riisipaperirullat-ja-dippi
Kasviswrappeja, vietnamilaisia kevätrullia kasvis-tofu-täytteellä ja jotain raikasta dippiä niille. (Siis niitä rullia tarkoitan jossa kasvikset on tuoreina ja jotka on rullattu riisipaperiin, ei niitä uppopaistettuja kammotuksia).
Salaattia aasialaisella vivahteella, korianteri, friseesalaatti, kevätsipuli ja passionhedelmää ja proteiiniksi vaikka fivespicellä maustettua ankanrintaa.
Tai gazpacho.
No ainakin vietnamilaisia kesärullia ja jotain kasviskeittoa, vaikka linssi-pinaattikeittoa. Jälkiruoaksi esim. maukasta vaniljajäätelöä mustaherukkasoseella.
Nää on meillä kesäruokia, en tarjoilis näitä nyt kun tuli tämä pieni pakkasjakso mutta keväisemmällä säällä kyllä.
Bresaola salaattia!
Eli bresaola siivuja 5-6 per lautanen siihen mustapippuria rouheena hieman päälle ja loraus sitruunamehua. Sen päälle iso keko rucolaa, parmesanlastuja sitruunamehua ja loraus oliiviöljyä. Ihan mielettömän hyvää!!
Gazpacho keittoa kesällä, lisukkeena esim hapankorppua
Tuorevokki kesävihanneksista: sipulia, porkkanaa, paprikaa, kesäkurpitsaa, pähkinöitä, tuoreita herneitä yms yms. Wokataan 5 min kunnes al dente
Jonkun sortin salaatin, esim. lohi- tai kanasalaatin.