Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Lempikahvinne ja kahvisuosituksia

Vierailija
07.01.2014 |

Onko teillä joku erityinen suosikkikahvi tai kahvin valmistustapa? Itse en pidä ollenkaan suodatinkahvista, mutta aeropressillä ja pressopannulla tehty laadukas kahvi on yllätyksekseni paljastunut superhyväksi. En aiemmin ymmärtänyt, miten joku voi tykätä kahvista, varsinkaan mustana, mutta nyt kun olen päässyt laadukkaiden vastapaahdettujen ja vastajauhettujen kahvien makuun, ymmärrän täysin ja nykyisin juonkin kahvini mieluiten mustana -hyvän kahvin maku menee vain pilalle jos siihen lisää jotain.

 

Nuo laadukkaammat kahvit myös toimivat selkeästi paremmin kuin markettien halpakahvit, joten erityisesti jos juo kahvia vain harvoin (esim. boostaamaan suorituskykyä), niin suosittelen ehdottomasti panostamaan laatuun.

 

Yksi omista kahvisuosikeistani on Brasilian Yellow Bourbon ja myös Sumatra Mandheling oli oikein hyvä, joskin varsin tuhti. Kertokaa omia suosikkejanne!

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
07.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kenya AA on hyvää, samoin mainitsemasi Brazilian Yellow Bourbon. Myös Etiopiasta tulee hienoja laatuja. Kaikkia saa myös  Suomessa taitavasti paahdettuina tummuudella 3-4.

Vierailija
2/7 |
07.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

 Jauhan Arvid Nordqvistin muistaakseni punaisessa pussissa olevat tummapaahtoiset pavut ja keitän siitä kahvit. Pelkään, että paluuta takaisin arkeen ei ole kahvimyllyn myötä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
07.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muista merkkiä, mutta siinnä on seepran kuva. Saa valmiiksi jauhettuna ja papuina. Hieman suklainen maku. Ei uppoa aamulla mutta iltapäivä kahvina mainiota :)

Vierailija
4/7 |
07.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lempikahvini on S-kaupan Kulta Katriina ja toinen Rainbow Cappucino, yleensä Cappucino maistuu.

Vierailija
5/7 |
07.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="07.01.2014 klo 11:49"]

 Jauhan Arvid Nordqvistin muistaakseni punaisessa pussissa olevat tummapaahtoiset pavut ja keitän siitä kahvit. Pelkään, että paluuta takaisin arkeen ei ole kahvimyllyn myötä.

[/quote]

 

Sama täällä, kahvimylly aiheutti riippuvuuden. Voi pitää auki useamman paketin ilman että kahvi väljehtyy niin kuin valmiiksi jauhettu. Juuri nyt hörpin etiopialaista Hararia.

Vierailija
6/7 |
07.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Turun kahvipaahtimon India-kahvi oli ennen lempparini. Nyt sennimistä ei enää ole, mutta heidän kahveistaan tykkään eniten, normaalisti en kahvia juo.

 

Ostan heidän paahtamiaan papuja ja jauhan niistä itse kahvin, jos sitä haluan juoda.

 

http://www.turunkahvipaahtimo.fi/kahvit

 

Mies pitää eniten hampurilaisen Eilles-firman sinisestä kahvista, ihan peruskahvinkoneella keittelee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
07.01.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kunhan on tummaa ja ruotsalaista niin silloin on yleensä myös maku, pehmeys, hapottomuus, pyöreys ja muut asiat kunnossa.