Viilennätkö ruokia parvekkeella?
Mulle tulee ihan mieleen edesmennyt vanhapiikatätini, jolla oli jääkaappi (=laudasta rakennettu kannellinen arkku) parvekkeella, kun itse nyt jouluna on ainakin joutunut käyttämään laatikot parvekkeen kautta jääkaappiin, kun olen en ole jaksanut odottaa jäähtymistä. Nyt vein taas perunakattilan parvekkeelle illan perunasalaattia varten :)
Kommentit (6)
Käteväähän se on, mutta tavallaan tietenkin energian tuhlaamista. Jos jäähdytät ruuat ensin huoneenlämmössä ja loput jääkaapissa, niin lämpöenergia jää sisätiloihin eikä häivy harakoille.
Juomia viilennän. Esimerkiksi jouluna oli tuoremehut ja vichyt partsilla. En muuten.
Viilennän. Paremminhan ne siellä viilentyy, eivät kuluta jääkaapin sähköä ja kun voi laittaa lämpimämpänä jäähtymään ilman, että on riskiä jääkaapin ruokien lämpiämisestä, joten ruokamyrkytysriskikin pienenee ja ruoan säilyvyysaika periaatteessa kasvaa.
En. Koskaan tiedä mitä sinne lentää tai yläkerran partsilta tomutetaan mattoja. Vaikka kuinka olis kääreessä niin en nyt niitä pölyjä niihinkään halua.
Ehdottomasti viilennän, kätevää & helppoa!
Viilennän. Saa ruuan nopeasti jäähdytettyä ennen jääkaappin laittoa. Vispipuuronkin saa äkkiä jäähdytettyä vatkauslämpötilaan.