Mitä tarkoittaa, kun kokit ohjemissa tekee misaa?
Kommentit (9)
Ok. En oo kovin perehtynyt alan sanastoon Suomeks, oon vaan ollut kuulevinani jossain kahdella iillä.
Tekevät esivalmisteluita, esim. pilkkovat kasviksia.
Sana misat eli misata on ravintola-alalla käytettävää ammatti sanastoa jolla tarkoitetaan "esivalmistelua" kuten kasvisten vihannesten juuresten pilkkomista, liemipohjienkeittämistä,tuotteiden pakittamista.
Sana misata tulee Engallin kielisesta sanasta "Mise en place" eli laittaa paikoilleen.
sanaa käyttävät ravintolassa kokit,pikkolot,kylmäköt, ja muu keittiöhenkilökunta.
[quote author="Vierailija" time="15.05.2014 klo 14:53"]Sana misata tulee Engallin kielisesta sanasta "Mise en place"
[/quote]
Olisko ranskaa kuitenkin.
Juu, ranskasta tulee ja esivalmisteluita tarkoittaa.
Mise en place, eli "laittaa paikoilleen".