Miten käytät joulukinkkujämät?
Omat ohjeet ja kinkunkäyttötavat jakoon, kiitos! Lisään tarvittavat tuotteet, joita tarvitaan jämäkinkkuruokien valmistuksessa joulun kauppalistaan!
Kommentit (11)
Leikkaan kinkkua ohuiksi suikaleiksi. Paahdan niitä leivinpaperin päällä 200-asteisessa kiertoilmauunissa kymmenisen minuuttia, niin että ne kuivahtavat rapsakoiksi. Maustan kevyesti soijakastikkeella. Tulee herkullinen ainesosa salaatteihin tai pastaruokiin.
Pyttipannu ja hernekeitto täälläkin. Pizzassa en joulukinkusta tykkää. Hernekeittoa varten pakastan kinkunjämät, maistuu paremmalta vähän joulun jälkeen.
Tein myös pitsaa ja lisäksi peruna-kinkkulaatikko, johon tuli pieniksi kuutioituja perunoita, kinkkua, tomaattimurskaa, mausteita, kermaa ja juustoja joita jäi juusotarjottimelta jämiksi. Oli maistuvaa :)
Kinkkukiusaus, hernekeitto, kinkkupiiras...
Ei pitsaan! Maistuu ja haisee ihan karseelta.
Kinkkujuustopiirakkaa teen joka vuosi. Pohjaan tulee mm. kaurahiutaleita ja maitoa.
Ei meillä jää kinkkua koskaan niin paljoa että siitä saisi jonkun ruuan. Viimeisen jämäpalan saakin koira.
Hernari, pyttäri, peruna- tai pastapohjainen italiansalaattityyppinen salaatti.
Minä en yksineläjänä hanki kinkkua, mutta aikanaan kotona keitettiin kinkun jämistä tietysti kunnon rokka, niin suuri annos, että siitä riitti useammaksikin kerraksi. Ja rokkahan paranee lämmitettäessä! Ja lihaakin on enemmän kuin tavallisesti.
Kastike. Mausteeksi olen säästänyt hieman kinkun rasvalientä.
On muuten hyvää perusruokaa..
Hernekeittoa, pizzaa, kinkkupiirasta. Näitä meillä yleensä.