Voiko 5 pv vanhan jauhelihan syödä?
Kommentit (6)
Haista, haiseeko se pilaantuneelle.
Kertokaa nytten! Tehän olette lehmiä, kaunko lihanne säilyy, jos sitä ei ole savustettu eli tupakoitu?
No voi kai sen syödä siinä mielessä että kai se suusta menee alas jos joku on niin hullu että haluaa ottaa riskin.
Mutta ei se kauhean järkevää ole. Pilaantumisen voi nähdä ja haistaa, mutta ruokamyrkytysbakteereja ei voi. Ja noin vanhassa ne voi olla jo lisääntyneet reilusti ja aiheuttaa vakavan taudin.
Ellei kyseessä ole siis tuoreena pakastettu ja sitten juuri jääkapissa sulatettu, sekin pitää heti sulatuksen jälkeen käyttää.
En söisi. Monesti haisee epämääräiseltä vaikka päivätystäkin olisi jäljellä päivä. Halvemmissa sika-naudoissa ainakin.
Ei. Raaka jauheliha pilaantuu nopeasti. Viimeinen käyttöpäivä on todella viimeinen käyttöpäivä, ei parasta ennen. Jos jauheliha on kypsennetty se säilyy kyllä paremmin.
Mistä tiedät mielisairaalassa tarjottavan jauhenlihan iän? Voit luottaa henkilökuntaan.