Puinen leikkuulauta
Miehen synttärit lähestyy ja ajattelin ostaa sille vähän isokokoisemman puisen leikkuulaudan, kun sellaisesta on haaveillut koko kesän :) Jäin vain miettimään, onko tuollainen puinen leikkuulauta hygieeninen? Tiskikoneeseen sitä ei vissiin saa laittaa, mutta saako sen käsin pestyä kunnolla puhtaaksi?
Tuolta https://jalowood.fi/tuote-osasto/leikkuulaudat/ olen katsellut leikkuulautoja ja siellä puhutaan käsinpesusta miedolla astianpesuaineella, mutta mitä kokemuksia teillä on?
Kommentit (7)
Kuulemma ne pysyvät puhtaana jopa paremmin kuin muoviset. Hyvin hoidettuna kuulemma hylkivät likaa tjs.
Pesu hoituu siis ihan fairyllä ja vedellä. Ei muuta.
Itsellä vain puisia lautoja, omat laudat lihalle ja kasviksille. Muovista bakteeripesää en huolisi vaikka maksettaisiin. Puissakin on muuten eroja. Tutkimuksissa on tullut esiin, että männyllä on antibakteerisia ominaisuuksia.
PS. On muuten, hyvännäköisiä lautoja tuolla linkkaamassasi kaupassa. Uskoisin miehesi tykkäävän ;)
Ei tietenkään tiskikoneeseen 🙄
Normaali pesu käsitiskiaineella ja lämpimällä vedellä ja kunnon huuhtelu. Välillä voi tietysti desinfioida kiehuvalla vedellä.
Parafiiniöljyä kun vielä hölväät siihen lautaan kerran kuussa niin jopas on hyvä ja hygieeninen.
Älä käytä mitään ruokaöljyjä - vaikka kuka neuvoisi niin tekemään. Ne härskiintyvät puussa.
Älä myöskään käytä pellavaöljyä tai muita hapettuvia öljyjä. Ne antavat makua. Ei hyvää sellaista.
Vaan sitä parafiiniöljyä.
Puinen lauta kuivuu pintaa syvemmältä kokonaan. Muoviseen syntyy naarmujen myötä taskuja, joista kosteus ei haihdu ja joissa mikrobien elämä on varsin mukavaa.
Aivan käyttöiän alussa muovinen voi olla hygieenisempi, mutta mitä pidempään lautaa käyttää, sitä huonommaksi sen hygieenisyys muuttuu ja puinen lauta lopulta voittaa.
Ehdottomasti puulauta. Fiksulla on erikseen lauta raakana syötäville kasviksille.