Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Parantuva alkoholisti laittaa punaviiniä bolognese-kastikkeeseen?

Vierailija
02.09.2020 |

Mitkä mahdollisuudet ovat, että tästä alkaa uusi kierre?

Kommentit (19)

Vierailija
1/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihan sellaiset olemassa olevat mahdollisuudet. Kannattaa laittaa mieluummin balsamicoa.

Vierailija
2/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoholi haihtuu kuumassa, mutta miksi ihmeessä laittaisi bologneseen punaviiniä? Ongelma voi tulla siitä, mitä tapahtuu sille viinille, joka jää käyttämättä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ole siinä ruoassa ongelma, mutta varmasti olisi parempi olla ostamatta alkoholia ollenkaan. Ihan turha houkutus kotona.

Vierailija
4/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoholi ei ole ongelma.

Ongelmahan on vain ilman alkoholia.

Zinc

Vierailija
5/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi se punkkua bologneseen edes laittaisi? Eihän se edes kuulu siihen.

Vierailija
6/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siitä ruuasta haihtuu alkoholi pois, eli mitään fyysistä triggeriä ei ole. Näkisin kuitenkin ongelmana sen, että viinin laittaminen ruokaan vaatii viinipullon ostamisen Alkosta, korkin avaamisen, tuoksut jne, ja vaikka voi olla vaikea uskoa, niin tuollaiset asiat liittyvät kuitenkin siihen vanhaan riippuvuuteen ja ne voivat johtaa juomiseen. Parempi olisi jos alkoholistilla ei olisi elämässään mitään mikä muistuttaa alkoholista. Tuo voi myös olla ensimmäinen askel juomisen aloittamiseen, ”käyn hakemassa viiniä ruokaan, ihan vaan jotta saan tehtyä oikein hyvää ruokaa, yhtään en aio juoda”, sitten ”no tätä viiniä nyt jäi, ei sitä kannata poiskaan heittää, juon ruuan kanssa vain lasillisen”, jne jne jne.

Muutaman kerran saattaa jopa onnistua se lasin juominen, sitten alkoholisti kuvittelee kohtuukäytön olevan mahdollista, ja juokin vähän useammin ja vähän enemmän. Siitä se lähtee taas.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi se punkkua bologneseen edes laittaisi? Eihän se edes kuulu siihen.

Itseasiassa useimmilla Italian alueilla laitetaan viiniä bologneeseen, valkoista tai punaista. Bolognese resepti vaihtelee alueittain ja perheittäinkin paljon.

Vierailija
8/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös se ole ihan loogista että parantuva laittaa tarpeettomaksi käyneet viininsä kastikkeeseen, jossa ne antavat makua ja alkoholi haihtuu pois?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin vain "hiukan" kostutan kuivakakkua viskillä, hieman makua antamaan.

Vierailija
10/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ei haihdu niin nopeasti kuin jotkut uskovat, mutta tuntuuko se pieni määrä sitten missään, että voisi vaikuttaa? Voisihan laittaa sekamehua vaikka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

No onneksi ei sentään pirtua laita. ;)

Vierailija
12/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yle Tieteen joulukalenteri julkaisi hauskan videon glögin keittämisen vaikutuksesta alkoholipitoisuuteen. Täydellä teholla keitettäessä alkoholipitoisuus laskee melko nopeasti, mutta jo 90 asteessa haihtuminen on huomattavasti hitaampaa.

Toisin kuin glögissä, ruoanvalmistuksessa alkoholi halutaan yleensä haihduttaa pois sen maun vuoksi. Äkkiseltään luulisi, että kun alkoholia sisältävän nesteen kuumentaa yli etanolin kiehumispisteen (78,1 °C), alkoholi haihtuu hyvin nopeasti. Niin ei kuitenkaan käy, vaan merkittävä osa alkoholista säilyy kuumennettaessa melko pitkään. Samoin usein väitetään alkoholin palavan pois liekityksessä, mutta todellisuudessa siitä jää jäljelle jopa 75% (se tuntuukin järkeenkäyvältä – palaessaan alkoholiliuos laimenee ja lopulta sammuu kun pitoisuus on liian matala).

Zinc

https://paistopinta.net/alkoholin-haihtuminen-ruoanlaitossa/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä ihme on "parantuva alkoholisti"?

Alkoholismista ei voi parantua.

Vierailija
14/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ukko37 kirjoitti:

Mikä ihme on "parantuva alkoholisti"?

Alkoholismista ei voi parantua.

Sinähän et sitä päätä.

Zinc

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
16/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se ei haihdu niin nopeasti kuin jotkut uskovat, mutta tuntuuko se pieni määrä sitten missään, että voisi vaikuttaa? Voisihan laittaa sekamehua vaikka.

Kunnollista ragua haudutetaan minimissään 3 tuntia, ja siinä ajassa se alkoholi kyllä ehtii häipyä.

Ja kyllä, viiniä pitäisi useimpien ohjeiden mukaan laittaa lasillinen; joko punaista tai valkoista.

Vierailija
17/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ukko37 kirjoitti:

Mikä ihme on "parantuva alkoholisti"?

Alkoholismista ei voi parantua.

Sinähän et sitä päätä.

Zinc

En niin, lääketiede on päättänyt sen puolestani ennen minua.

Vierailija
18/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoholi ei haihdu ruuastakaan niin nopeasti kuin on uskottu. Esim. lapsille ei kannattaisi antaa mitään punaviinikanaa.

Monilta alkoholisteilta on löytynyt taustalta, että on joko vitsilla tai vahingossa annettu pikkulapselle viinaa.

Vierailija
19/19 |
02.09.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se ei haihdu niin nopeasti kuin jotkut uskovat, mutta tuntuuko se pieni määrä sitten missään, että voisi vaikuttaa? Voisihan laittaa sekamehua vaikka.

Sekamehua :D:D:D:D