Miten maustaisit jauhelihan, jos tomaattia ja paprikaa ei saa käyttää?
mitä muuta vois laittaa kuin suolaa, pippuria, oreganoa, basilikaa ja timjamia?
Kommentit (25)
Soijaa ja mustapippuria. Suolaa ei välttämättä tarvita.
Eiköhän tuo riipu siitä mitä jauhelihasta tekee?
Hieman kuminaa, mustaa pippuria ja suolaa.
valkosipulia ja sipulia, mustapippuria ja oreganoa, luultavasti laittaisin myös lihaliemikuution.
chilikin on paprika ja ei saa olla mitään tulistakaan. Soija joo, sen olinkin unohtanut. Niin ja sipuli, se on vähän siinä ja siinä voiko sitä käyttää.
ap.
[quote author="Vierailija" time="29.09.2013 klo 21:30"]
Chiliä, jalopenoa...tulee tulista
[/quote]
Nämä ovat paprikoita. Ei siis niitä.
Valkosipuli, jeera, korianteri, inkivääri -> tulee itämaisvivahteista.
[quote author="Vierailija" time="29.09.2013 klo 21:32"]
chilikin on paprika ja ei saa olla mitään tulistakaan. Soija joo, sen olinkin unohtanut. Niin ja sipuli, se on vähän siinä ja siinä voiko sitä käyttää.
ap.
[/quote]
Siis voisitko nyt kertoa mitä olet tekemässä siitä jauhelihasta ja miksi siinä ei saa olla tiettyjä mausteita yms. Allergian vuoksiko?
Lihapullista tulee ainakin hyviä mustapippurilla, suolalla, yrteillä, (runsaalla) valkosipulilla ja paistetulla sipulilla + joukkoon fetaa ja oliiveja vielä.
Paistan jauhelihan ja lisään siihen vähän suolaa ja mustapippuria, ja paprikaa laitan kyllä myös, ihan kauniimman värin vuoksi. Tomaattia en. Sitten laitan vähän cremeä ja tarjoan jauhelihakastikkeen vihreän peston ja pastan kanssa, hyvää!
sipulia, pippuria, suolaa ja kermaa
mä laitan kyllä ihan jokapaikkaan sitä paprikaa
Porkkanaakuutioita, hieman sokeria ja noista mausteista mustapippuria, suolaa ja yrttejä.
Mielestäni liha on parasta ilman mitään mausteita. Myöskin ilman suolaa. Lihan pitää maistua lihalta.
Jos tekis ihan kastikkeen, niin vaikka sipulia, valkosipulia, mustapippuria ja kermaa. Suolaa maun mukaan.
Riippuu mitä ruokaa teen, mutta esim. valkosipulia, sipulia, pekonia, rosmariinia, pippuria, ranskalaista yrttisekoitusta, oliiveja, kapsiksia, inkivääriä, kuminaa, korianteria, kermaa, kookosmaitoa, soijaa, sieniä. Ei kaikkia yhtä aikaa kuitenkaan ;)
Jos teen kastikkeen niin suolaa, mustapippuria, valkosipulia ja jotain maustettua tuorejuustoa. Lihapullataikinaan samat mausteet ja mitä nyt kaapista löytyy..sipulia, basilikaa, aurinkokuivattua tomaattia, herkkusieniä, fetaa, oliiveja, sinappia..
Erilaiset liemikuutiot ja fondit antaa täyteläisyyttä lihan makuun, nykyään saa myös ilman natriumglutamaattia olevia. Ja herbamare yrttisuola on erittäin hyvä mauste kaikkeen ruokaan ja suolan lähteeksi. Ja jos siitä tekee keittoa voi laittaa palsternakkaa, selleriä, persiljaa, lipstikkaa... No se sipuli on ihan perus mikä kuuluu lihaan ja valkosipuli jos siitä tykkää. Tai vaikka ei tykkäiskään niin kannattaa opetella, taivaallista
sipuli + chili + mustapippuri.