Jauheliha ja viimeinen käyttöpäivä! Auttakee!
Tämä päivä viimeinen käyttöpäivä ja ruskistin ja makaroonilaatikkoon sen laitoin. Huomenna tarkoitus syödä tuota laatikkoa. Todennäköisesti jää vielä ylikin, joten voiko sitä sitä pari, kolme päivää vaikka tämän päivän päiväyksellä se jauheliha?
Kommentit (7)
totta kai.
viimeine käyttöpäivä on viimeinen päivä sen paistamiseen. Paistamisessa kuolee kaikki mahdolliset bakteerit, joten sel jälkeen säilyy ihan hyvin useita päiviä.
Kyllä ainakin meillä on syöty kypsää jauhelihaa pari päivää viimeisen käyttöpäivän jälkeen. Olennaista on se, että jauheliha on kypsennetty viimeistään viimeisenä käyttöpäivänä. En kuitenkaan lämmittäisi aikaisemmin kypsennettyä jauhelihaa kahteen kertaan. Eli lämmitä huomenna makaronilaatikkoa vain niin paljon, kun oletat sitä kuluvan, jos haluat käyttää tähteitä myöhemmin. (Tarvittaessa voit varmaan lämmittää huomenna lisää nopeasti mikrolla, jos menekki ylittää arviosi.)
Kyllä voi! Lähes kaikissa ruoka-aineissa on nämä viimeiset käyttöpäivät ja parasta ennen päiväykset, jonka jälkeen niitä voi tuotteesta riippuen ja maalaisjärkeä käyttäen käyttää. Monestihan nämä ruoat menevät viimeisen käyttöpäivän jälkeen joihinkin ruokajonoihin ja muihin, mikä on vain hyvä asia :) Koska tuotteet ovat edelleen käyttökelpoisia :)
Elintarviketeollisuus noudattaa etukäteen määrättyjä päivämääriä.
Se ei tarkoita että tuote MENEE silloin huonoksi vaan se kestää silloin vielä hyvänä, eli se on tavallaan taattu että tuote on vielä syötävää tähän X aikaan saakka ja oleellinen tietu kuluttajalle on että jos tuotetta on säilytetty hyvin ja se on valmistettu puhtaista raaka-aineissa ja puhtaissa tiloissa niin se voi säilyä pidempäänkin.
Kun joku tuote vanhenee päiväykseltään niin kauppa heittää sen pois mutta se olisi ihan syötävää vielä.
Se parasta ennen päiväys ei tiedä milloin sisältö menee vanhaksi, se lätkäistään valmistuksen mukaan.
Ja vaikka hankkimasi tuote olisi päivätty tälle päivälle niin se voi olla jo huonoa jos siinä on vaikka paketissa reikä tai se on vaikka väärin tehtaassa pakattu tai kylmäketju on katkennut.
Jos et voi käyttää lihaa nyt niin voit aina pakastaa sen. Se hidastaa vanhenemisprosessin. Ja voit pakastaa makaroonilaatikon tehtyäsi sen yms.
Haista ja katsele lihaa. Sen huomaa kun tuote menee vanhaksi. Ja pakasta tarvittaessa, vaikka kaupasta tullessasi voit jo katsoa päiväykset ja pakastaa tuotteen niin liha pysyy parempaa kun pakastat sen vielä tuoreena.
Voi syödä.