Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten tehdä kotona herkullisia nuudeleita?

Vierailija
16.09.2013 |

Niin, otan siis vinkkejä vastaan :D Eli mistä kaupan nuudeleista saa todella maukkaita ja millä tavalla valmistamalla? Tavoitteenani olisi siis tehdä sentyyppisiä nuudeleita, mitä saa kiinalaisista ravintoloista. Tuntuu vain, että ostankin aina vääränlaisia nuudeleita, jotka vain pysyvät mauttomina teenpä mitä tahansa...

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Keitä, valuta vedet, paista pannulla rasvassa. Heitä sekaan haluamaasi kastiketta, esim. -kala, -soija tai -chili

Vierailija
2/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyviä on ne wok'n'roll noodelit, joita liotetaan 5 minuuttia kuumassa vedessä, sen jälkeen pannulle. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun mielestä esim. Mama-nuudelit on tosi hyviä ja täytyy tietysti laittaa ne kaikki maustepussit sekaan, jotta saa makua. Katkarapu on mun suosikkimaku.

Vierailija
4/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset
Vierailija
5/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Älä keitä liian pitkään! Ja tosiaan, mausta kunnolla. Jos paistat nuudelit, keitä niitä minuutti tai kaksi vähemmän kuin mitä kypsyminen vaatisi. Näin eivät ylikypsy ja mössöönny.

 

Makua saat mm. seesamiöljyllä (vasta valmiiseen ruokaan!), erilaisilla uutteilla ja mausteilla. Parhaat ja tuoreimmat mausteseokset teet itse morttelissa. Mene rohkeasti paikkasi aasialaiseen ruokakauppaan tai googleta sellainen (näitä on jotka toimittavat kaikkialle Suomeen), tutki tai kysy mitä ruokaan tulisi laittaa jotta siitä tulisi oikeanlaista. :)

Vierailija
6/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kiitos vinkeistä! En siis ole täysin tumpelo keittiössä, mutta nuudelien kanssa kyllä olen. Harmittaa, kun niistä ei vain tule hyviä. Noita Mamoja olen kyllä syönyt opiskelija-aikoina, joten niitä en enää halua vaikka valmisnuudeleiksi hyviä ovatkin :D

 

En siis haluaisi mitään valmista sekoitusta, vaan maustaa nuudelit kokonaan itse. Numeron 2 ehdotusta aion ainakin kokeilla tuon paistamisvaiheen vuoksi, se kuulostaa lupaavalta. Soijakastikettakin on :)

 

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä keitän nuudelit, sitten heitän ne pannulle paistumaan ja lopuksi maustan soijakastikkeella, chilillä ja seesamiöljyllä. Seesami on just se oikea maku ainakin mulle.

Vierailija
8/16 |
16.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko olemassakaan maukkaita nuudeleita?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
17.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Heitä sekaan haluamaasi kastiketta, esim. -kala, -soija tai -chili

[quote author="Vierailija" time="16.09.2013 klo 20:15"]
Keitä, valuta vedet, paista pannulla rasvassa. Heitä sekaan haluamaasi kastiketta, esim. -kala, -soija tai -chili

[/quote]
Kastikekala, kastikesoija, kastikechili?

Vierailija
10/16 |
17.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö siitäkin tule hyvä, että paistaa nuudelit valmiiksi maustettujen pakastevihannesten kanssa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
17.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nuudeleita ja riisiä paistettaessa on hyvä rikkoa yhtä paistamisen perussääntöä. Ne kannattaa lisätä ehdottoman kylminä tulikuumaan pannuun. Keitä nuudelit hyvissä ajoin ja upota ne niin kylmään veteen kuin hanasta tulee. Vasta juuri  ennen paistoa valuta vesi pois. Roiskuuhan se rasva, mutta hällä väliä. Ja riisit kannattaa keittää monta tuntia etukäteen ja ottaa suoraan jääkaapista  kuumaan wokkiin. Näin ei tule pöperöä vaan juuri sellaista kuin pitääkin.

Vierailija
12/16 |
17.09.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja kikka, mitä kovin moni ei tiedä, on valuttaa valmiiseen ruokaan pari tipaaa sesam-öljyä. Se ei kestä paistamista, joten todellakin vasta valmiiseen ruokaan. Se antaa se tietyn "kiinalaisen ravintolan" säväyksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
15.12.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei saatana :DD

Vierailija
14/16 |
06.06.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Benis

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
08.01.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maman Shirip creamy tom youm nuudelit keität vähässä vedessän ja otata pois. Lisää mausteet VASTA keittämisen jälkeen, jotta saat oikeesti sen makusia!

Vierailija
16/16 |
13.11.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisää nuudelivinkkejä please <3 Itse olen rikkonut kananmunan kiehuvaan nuudeliveteen, joskus laittanut esim majoneesia, kevätsipulia, seesaminsiemeniä ym sekaan

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä yksi yhdeksän