Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mehuresepti vuodelta 1886

Vierailija
21.08.2020 |

Kerroinkin Juhannuksen aikaan miten hankin kesäasunnoksi maalaistalon kahden järven välistä. Talosta on lähdetty kaupunkiin mutta talossa on siis asuttu yhtäjaksoisesti kauan ja tilalla vielä pidempään. Talossa on kirjeet laatikoissa ja lakanat hyllyillä. Vanhaemäntä on sairaalassa eikä enää kiinnostunut tilasta. Muu suku on hajallaan ympäriinsä, olen kertonutkin joillekin heistä henkilökohtaisista tavaroista mutta ei kiinnosta joten jatkan aikamatkaa uuden sukuni keskellä koska sukulaisilta nämä henkilöt alkavat tuntua, taas eilen luin perheen tyttären teinivuosien päiväkirjaa aamun tunneille. Herkkä kuva piirtyy tytöstä ja naisesta Järsisuomen syrjäkylillä, ensimmäinen provinssi, koko nuoruus. Jännää kun ollaan samaa ikäluokkaa.

Eilen löysin rantasaunan ylävintiltä rautaisen padan jossa on rautakansi ja sisällä eräänlainen kehikko. Pandassa oli kehikkoon sopiva "painelulauta" johon on kirjoitettu mehuresepti(tilalla on ikivanhoja omenapuita, naapuri arveli tuottavan kolmisen tuhatta kiloa omenaa

Omenat savustetaan ensin pieni lämpö sitte kuuma lämpö, yön yli taikka sen 6 tuntia jäädä. Laitataan kattilaan 3/4 savuomena 1/3vadelma 1/mesiangelvo hunaja vesi. Keitä survo. Lisää 1/3 humla vesi

Laitoin pisteet, kirjoitus on osin lohjennut ja näkee että resepti jää kesken mutta on melkein kokonaan. Kaikkea jännää löytyy, tuota mehua olen nyt tekemässä. Lepällä savustan omenia

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
21.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Savustettuja omenia?

Vierailija
2/3 |
21.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa tosi jännältä ja ihanalta. Kerro sit miten kävi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
21.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ooh! Tää oli kuin tuulahdus toisesta maailmasta. Ihanaa!

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi kolme