paistaako kukaan enää sokeria makeannälkäänsä?
Kommentit (12)
Minä teen paistinpannulla "dajmia": sulatan voita, siihen sekaan sokeria, kaakaojauhetta, vähän vehnäjauhoa. Tulee ihana paksu karkkimassa, johon sekoitan joskus myös rusinoita ja pähkinöitä. Nami! Parempaa kuin irtsarit tai suklaa, ja halpaa.
Kermaa ja van houtenia (kaakaojauhe) + ripaus sokeria. Kuppiin ja sekoitus. Parempaa kuin mikään suklaavanukas.
Mikäs resepti tämä on? :) Mä teen yleensä voi-kaakao-kaurahiutalepalloja suklaantuskaani.
Voih, en ookkaan pitkään aikaan tehny.. Jossain vaiheessa tuota kyllä harrastin.
(Sokeri siis sulatetaan pannulla kunnes hieman ruskettuu, sekoitetaan esim hasselhkinärouhetta ja kumotaan leivinpaperin päälle jäähtymään. Sitte ku on kovettunu niin lohkeaa kivoiksi palasiksi)
mä teen! laitan kanelia, neilikkaa ja hitusen suolaa sekaan ja kaadan pähkinöiden päälle.
En ole ikinä kuullutkaan. Ikää on kuitenkin lähes 50.
En minäkään ole kuullut. Kuulostaa ihan hyvältä hätävararatkaisulta noiden pähkinöiden kanssa! Ikää 37.
Ei me silloin pelkkää sokeriakaan paistanut. Saatiin aina kavereiden kanssa kimppaan rahaa kasaan sen verran, että käytiin ostamassa se kuohukerma ja tehtiin toffeeta.
Mies teki kesällä ja muisteltiin vanhoja. Kasaritoffee oli niin hyvää. Lapsetkin tykkäs ja kyselevät jatkuvasti lisää. "voisko sokeria ja kermaa aina olla kaapissa???" :D
[quote author="Vierailija" time="01.09.2013 klo 00:23"]
Ei me silloin pelkkää sokeriakaan paistanut. Saatiin aina kavereiden kanssa kimppaan rahaa kasaan sen verran, että käytiin ostamassa se kuohukerma ja tehtiin toffeeta.
Mies teki kesällä ja muisteltiin vanhoja. Kasaritoffee oli niin hyvää. Lapsetkin tykkäs ja kyselevät jatkuvasti lisää. "voisko sokeria ja kermaa aina olla kaapissa???" :D
[/quote]
Voiko tota kermaa korvata jollain muulla?
[quote author="Vierailija" time="01.09.2013 klo 00:59"]
[quote author="Vierailija" time="01.09.2013 klo 00:23"]
Ei me silloin pelkkää sokeriakaan paistanut. Saatiin aina kavereiden kanssa kimppaan rahaa kasaan sen verran, että käytiin ostamassa se kuohukerma ja tehtiin toffeeta.
Mies teki kesällä ja muisteltiin vanhoja. Kasaritoffee oli niin hyvää. Lapsetkin tykkäs ja kyselevät jatkuvasti lisää. "voisko sokeria ja kermaa aina olla kaapissa???" :D
[/quote]
Voiko tota kermaa korvata jollain muulla?
[/quote]
Tuskinpa. Me yritettiin muutaman kerran maidolla, mutta siitä tuli vaan makiaa lientä.. toki sekin maistu. :D
[quote author="Vierailija" time="01.09.2013 klo 00:59"]
[quote author="Vierailija" time="01.09.2013 klo 00:23"]
Ei me silloin pelkkää sokeriakaan paistanut. Saatiin aina kavereiden kanssa kimppaan rahaa kasaan sen verran, että käytiin ostamassa se kuohukerma ja tehtiin toffeeta.
Mies teki kesällä ja muisteltiin vanhoja. Kasaritoffee oli niin hyvää. Lapsetkin tykkäs ja kyselevät jatkuvasti lisää. "voisko sokeria ja kermaa aina olla kaapissa???" :D
[/quote]
Voiko tota kermaa korvata jollain muulla?
[/quote]
No tietysti kasvipohjaisia "kermoja", eli kaura- ja soijakermaa voi kayttaa, mut ei kevytversioita.