Helkutan kitkerät mustikat?
Hetkonen, olen ymmälläni. Vanhempani poimivat useamman ämpärillisen mustikoita mulle jotka sitten pakastin eilen. Mustikat oli puhdistettu ja ämpärissä päivän verran ennen pakastusta. Tänään otin pari pussillista pakkasesta ja tein piirakan - jumaskega ei noita marjoja voi syödä! Ne on niin kitkeriä - siis todella, todella pahoja. Mitä niille on tapahtunut?
Alkaneet kenties käymään ämpärissä vai mitä? Mulla on nyt siis puoli pakastimellista marjoja joita ei pysty syömään :((
Kommentit (10)
Mustikasta kirjoitti:
Ettei olis vaan juolukkaa tai variksen marjaa keränneet.
Kummassakaan mitään vikaa ole, päin vastoin obat todella laadukkaita ja ravinteikkaita marjoja, mutta eivät lainkaan makeita kuten mustikat, juurikin korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi.
Saattaisihan ne olla myös pilaantuneet, mutta hiukan epätodennäköistä.
kyllä nää ihan mustikoita ovat.. eivät juolukoita tm.
Missä säilytit mustikoita ennen pakastusta? Olivatko huoneenlämmössä vai kylmiössä? 2 vrk huoneenlämmössä saa mustikan käymään varmuudella. Voi olla, että vuorokausikin riittää...
Säilytys lämpimässä autossa ja sitten huonelämpötilassa? Siinä syy kenties.
Vähän ohi, mutta mä ostin viime talvena kotimaisia pakastemustikoita ja ne oli niin kirpeitä, ettei voinut syödä. Laitoin maustamattoman jugurtin sekaan. Oli pakko laittaa myös sokeria joten se terveysvaikutus meni ihan harakoille.
Ap tässä.. olivat siis meneet huonoiksi, kävin läpi pakastimen ja pussi pussilta avasin, haistoin ja maistoin. Aivan selkeä käyneen haju. Eli roskiin kaksi sankollista mustikkaa. Niisk!
Vierailija kirjoitti:
Ap tässä.. olivat siis meneet huonoiksi, kävin läpi pakastimen ja pussi pussilta avasin, haistoin ja maistoin. Aivan selkeä käyneen haju. Eli roskiin kaksi sankollista mustikkaa. Niisk!
Voi harmi!
Jos tietää, että mustikoita ei saa heti kylmään, niin ne kannattaa poimia käsin, jotta säilyvät ehjinä ja kuivina. Ei saa olla liian syvä sanko myöskään. Matalissa rasioissa kansi auki ulkoilmassa estää myös käymistä (ja homehtumista esim. vadelmien kohdalla). Tällä menetelmällä max. vuorokauden voi pitää ilman kylmäsäilytystä.
Söin puurossa käyneitä mustikoita , ripulina ulos .
Raakoja mustikoita tai sitten kerätty suolta. Suovesi tekee mustikoista kitkeriä. Aina voi pistää sokeria joukkoon.
Ettei olis vaan juolukkaa tai variksen marjaa keränneet.
Kummassakaan mitään vikaa ole, päin vastoin obat todella laadukkaita ja ravinteikkaita marjoja, mutta eivät lainkaan makeita kuten mustikat, juurikin korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi.
Saattaisihan ne olla myös pilaantuneet, mutta hiukan epätodennäköistä.