Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Helkutan kitkerät mustikat?

Vierailija
10.08.2020 |

Hetkonen, olen ymmälläni. Vanhempani poimivat useamman ämpärillisen mustikoita mulle jotka sitten pakastin eilen. Mustikat oli puhdistettu ja ämpärissä päivän verran ennen pakastusta. Tänään otin pari pussillista pakkasesta ja tein piirakan - jumaskega ei noita marjoja voi syödä! Ne on niin kitkeriä - siis todella, todella pahoja. Mitä niille on tapahtunut?
Alkaneet kenties käymään ämpärissä vai mitä? Mulla on nyt siis puoli pakastimellista marjoja joita ei pysty syömään :((

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ettei olis vaan juolukkaa tai variksen marjaa keränneet.

Kummassakaan mitään vikaa ole, päin vastoin obat todella laadukkaita ja ravinteikkaita marjoja, mutta eivät lainkaan makeita kuten mustikat, juurikin korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi.

Saattaisihan ne olla myös pilaantuneet, mutta hiukan epätodennäköistä.

Vierailija
2/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustikasta kirjoitti:

Ettei olis vaan juolukkaa tai variksen marjaa keränneet.

Kummassakaan mitään vikaa ole, päin vastoin obat todella laadukkaita ja ravinteikkaita marjoja, mutta eivät lainkaan makeita kuten mustikat, juurikin korkean C-vitamiinipitoisuuden vuoksi.

Saattaisihan ne olla myös pilaantuneet, mutta hiukan epätodennäköistä.

kyllä nää ihan mustikoita ovat.. eivät juolukoita tm.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Missä säilytit mustikoita ennen pakastusta? Olivatko huoneenlämmössä vai kylmiössä? 2 vrk huoneenlämmössä saa mustikan käymään varmuudella. Voi olla, että vuorokausikin riittää...

Vierailija
4/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Säilytys lämpimässä autossa ja sitten huonelämpötilassa? Siinä syy kenties.

Vierailija
5/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän ohi, mutta mä ostin viime talvena kotimaisia pakastemustikoita ja ne oli niin kirpeitä, ettei voinut syödä. Laitoin maustamattoman jugurtin sekaan. Oli pakko laittaa myös sokeria joten se terveysvaikutus meni ihan harakoille. 

Vierailija
6/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ap tässä.. olivat siis meneet huonoiksi, kävin läpi pakastimen ja pussi pussilta avasin, haistoin ja maistoin. Aivan selkeä käyneen haju. Eli roskiin kaksi sankollista mustikkaa. Niisk!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ap tässä.. olivat siis meneet huonoiksi, kävin läpi pakastimen ja pussi pussilta avasin, haistoin ja maistoin. Aivan selkeä käyneen haju. Eli roskiin kaksi sankollista mustikkaa. Niisk!

Voi harmi!

Vierailija
8/10 |
10.08.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos tietää, että mustikoita ei saa heti kylmään, niin ne kannattaa poimia käsin, jotta säilyvät ehjinä ja kuivina. Ei saa olla liian syvä sanko myöskään. Matalissa rasioissa kansi auki ulkoilmassa estää myös käymistä (ja homehtumista esim. vadelmien kohdalla). Tällä menetelmällä max. vuorokauden voi pitää ilman kylmäsäilytystä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
07.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin puurossa käyneitä mustikoita , ripulina ulos .

Vierailija
10/10 |
07.08.2023 |
Näytä aiemmat lainaukset

Raakoja mustikoita tai sitten kerätty suolta. Suovesi tekee mustikoista kitkeriä. Aina voi pistää sokeria joukkoon.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi yhdeksän yhdeksän