Lue keskustelun säännöt.
Miten tehdään tölkkitonnikalasta hyviä pihvejä?
22.07.2013 |
Kaverin ex teki niitä joskus vuosia sitten ja oli törkeen hyviä!! Sattuisko kukaan tietää miten sellaiset pyöräytetään?
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
En tiedä millaisia nuo sinun kaverin tekemät oli mutta itse teen tämmöisiä usein, tässä ohje neljän annokseen:
- 250 g perunoita kuorittuna ja paloina
- 2 viipaletta vaaleaa leipää ilman reunoja, vedessä liotettuna ja kuivaksi puristettuna
- 2 tlk (a 200 g) tonnikalaa paloina
- 8 öljyyn säilöttyä anjovisfileetä valutettuna ja hienonnettuna
- 1 muna
- 150 g korppujauhetta, pannulla paahdettuna
- 4 rkl (sileälehtistä) persiljaa
- valkosipulinkynsi hienonnettuna
- sitruunan pesty ja raastettu kuori (mieluiten luomu, ei ainakaan vahattu sitruuna)
- suolaa, mustapippuria
Valmistus:
1. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Keitä perunapalat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja muhenna ne isoon kulhoon, jätä jäähtymään.
2. Lisää perunamuhennokseen leipä, anjovis, muna, tonnikala, sitruunankuoriraaste, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi.
3. Pyöritä käsillä seoksesta 4 noin tennispallon kokoista palloa, litistä hieman paksuiksi kakkusiksi. Painele paahdettua korppujauhoa pihvien pintaan.
5. Laita pellille leivinpaperille ja paista noin 20 minuuttia kunnes kullanruskehtavia.