Halusin tehdä kiinalaista itse. Pettymys.
Tällä ohjeella tein :
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/201803052200788998
Ei ollut hyvää. Liian jotenkin "kitkerää" (en löydä sanaa), tai miten tätä makua kuvailisi. Tossa jutussa hehkutettiin ohjetta, paremmaksi kuin kiinalaisessa ravintolassa. Mutta ei ollut hyvää, en tykännyt. Kyllä sitä söi,.... Kiinalainen ruoka on hyvää, mutta nyt ei kyllä onnistunut.
Antakaa joku ohje, joka oikeasti toimii ja on hyvää.
Kommentit (20)
Ei kunnon kiinalaista pysty tekemään ilman kaasuliettä.
Vierailija kirjoitti:
Ei kunnon kiinalaista pysty tekemään ilman kaasuliettä.
Ja riisinkeitintä. Ja kunnon riisiä.
Jo ohjeen lukemalla tietää ettei voi olla yhtään hyvää. Eikä juuri mitään tekemistä kiinalaisen ruoan makumaailman kanssa.
Itse en tosin jaksa yleensä nykyään noita kastikkeita tehdä kun esim. Spice Up sarjasta saa sen verran hyviä valmiina. Seesamiöljyä ja tuoretta inkivääriä laitain itse, mutta yleensä vaan kippaan Spice Up hapanimelää tai muuta kastiketta lopuksi päälle, ehkä tuoretta sitruunaa vähän ja hunajaa jos tarvii makeutta.
Kuumenna pannu kunnolla ja wokkaa nopeasti erilaisia kasviksia ja vaikka tofua pienissä erissä kuumassa öljyssä. Mausteina käytä raastettua inkivääriä, valkosipulia, chiliä ( jos kuivattua, lisää jo alusssa pannulle öljyn kanssa kuumenemaan), soijakastiketta, pippuria.
Chainassta tuli wachaina (vagina).
Erittäin pitkä ainesosaluettelo.
Itse en ole tehnyt hapanimeläkanaa melkein 20 vuoteen, kun lapsi ei siitä tykännyt.
Muistaakseni ostin marinoitua broilerin filesuikaletta. Ensin paistoin ja sitten laitoin kastikkeeseen, jossa oli ainakin vettä, sitruunamehua, sokeria, ananaksenpaloja ja kai suurustamiseen perunajauhoa. En muista, oliko muuta.
Itämaisissa ruuissa soijat ja maustekastikkeet ovat pääosassa. Tavan kikkomanilla ei tule hyvää ja jos laittaa liikaa muita kastikkeita, tulos maistuu pahalta.
Ei kiinalaiseen tarvi laittaa kuin osterikastiketta runsaasti.
Käytitkö kiinalaista riisiviinietikkaa? Valkeaa, punaista vai mustaa?
Tohon ohjeeseen menee ihan hirveesti kaikkea! Onko tuo oikeasti hyvää, vai onko taas näitä iltalehtien höpöjuttuja?
En näe reseptissä mitään syytä, miksi se olisi kitkerää. Poltitko mahdollisesti valkosipulin tmv? Lorahtiko seesamiöljyä liikaa? Se on voimakkaan makuista. Ruokaa kannattaa maistella tehdessä ja säätää mausteita sen mukaan. Esimerkiksi loraus vettä ja ripaus lisää sokeria olisi voinut auttaa.
Ehkä siitä puuttui natriumglutamaatti :D
Minusta on ihan ok myöntää ettei saa aikaiseksi samanlaista kuin ravintolassa. Minulla on kokin koulutus, ja käyn silti syömässä mm. sushit ravintolassa. :)
Jos ruoka oli kitkerää, käytitkö tummaa seesamiöljyä? Sitä pitäisi käyttää vain lopuksi maustamiseen pikkuisia määriä, eikä tummalla laadulla saisi missään nimessä paistaa.
Mä teen parempaa ku mitä saa raflast mut oonki kokki 😂
Mä teen wokkini niin että laitan lihan (jos sitä käytän) marinoitumaan hienonnetun valkosipulin, soijan, ruokasoodan, ananasmehun ja osterikastikkeen kanssa marinoitumaan. Annan marinoitua 2-12h.
Paistan sitten to-del-la kuumalla pannulla lihat seesamiöljyssä muutamassa osassa. Lihat pois pannulta ja sen jälkeen paistan herkkusieniä, porkkanaa, herneenpalkoja, kesäkurpitsaa, paprikaa, mitä nyt milloinkin, kuumalla pannulla nopeasti. Sitten lihat takaisin pannulle kasvisten sekaan, osterikastiketta, loraus soijaa ja pyöräytän muutaman kerran sekaisin ja valmis.
Riisi pitää olla ehdottomasti keitetty riisikeittimellä, itse kyllä useimmiten syön tuota riisinuudeleiden kanssa.
Tuo inkivääri mielestäni on aika kaksipiippuinen juttu, sitä pitää laittaa todella vähän ettei mene kitkeräksi ja Suomesta ei mun mielestä edes saa hyvää inkivääriä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei kunnon kiinalaista pysty tekemään ilman kaasuliettä.
Ja riisinkeitintä. Ja kunnon riisiä.
Ja kunnon wokkipannua. Sen pannun pitää savuta.
Jätä ensi kerralla hoisinkastike pois, pitäisi tolle parempaa. Mielestäni ainesosalistat ovat ihan ok, mutta vähemmälläkin pärjäisi. Itse en tykkää hoisinkastikkeesta yhtään, siitä tulee outo tunkkaisen imelä maku jota en siedä.
Itse tykkään eniten kanaa gong bao -reseptistä kotikokkailtuna, muut tilaan ravintolasta.
Aromisuolassa on natriumglutamaattia käytä sitä
Minäkin haluaisin tehdä kiinalaisia mutta kukaan kiinalainen nainen ei suostu auttamaan minua siinä.
m36
Jos pidät kiinalaisesta currykanasta, katso Nigellan ohje. Taivaallisen hyvää.