Liian kuiva kakku. Äitini 75 vuotta teki mansikkakakun mutta ei onnistunut. Kakku jäi tosi kuivaksi.
Laittoi mansikoita väliin ja päälle kermavaahtoa. Minusta sisällekin olisi pitänyt laittaa kermavaahtoa. Otin vain pienen palan.
Kommentit (20)
Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Kevyt kostutus ja sitten reilusti mansikoita ja kermavaahtoa. Päällimmäisen levyn päälle ei muuta kuin kevyt kostutus. sitten seuraavana päivänä päälle kerma ja marsipaani tai vaihtoehtoisesti vaikka pelkkä kerma
Anoppini tekee aina liian makean kakun. Kaikki vaan irvistelee kuinka hyvää se on vaikka hampaisiin sattuu.
Aina.
Kakun kermaa ei tarvii sokeiroida paljon ollenkaan. muuten tulee liian makea
Vierailija kirjoitti:
Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Kevyt kostutus ja sitten reilusti mansikoita ja kermavaahtoa. Päällimmäisen levyn päälle ei muuta kuin kevyt kostutus. sitten seuraavana päivänä päälle kerma ja marsipaani tai vaihtoehtoisesti vaikka pelkkä kerma
Marsipaani?!? 🤢
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Kevyt kostutus ja sitten reilusti mansikoita ja kermavaahtoa. Päällimmäisen levyn päälle ei muuta kuin kevyt kostutus. sitten seuraavana päivänä päälle kerma ja marsipaani tai vaihtoehtoisesti vaikka pelkkä kerma
Marsipaani?!? 🤢
Marsipaani on maailman tavallisin (suklaan lisäksi) täytekakun päällinen. Kermavaahto menee niin äkkiä pilalle, että kakku on syötävä samoin tein.
Äitisi teki sen tarkoituksella, ettet rohmuaisi koko kakkua. On varmaan huomannut, että takamuksesi on vähän päässyt leviämään viime aikoina. Parasta että lähdet nyt lenkille.
Vierailija kirjoitti:
Kakun kermaa ei tarvii sokeiroida paljon ollenkaan. muuten tulee liian makea
Makuja on monia. Aina laitan sokeria kermavaahtoon. Sen sijaan se millä kostutan kakun ei ole niin makea.
Oliko tämä ihan oikeasti aloituksen arvoinen asia?!
Vierailija kirjoitti:
Oliko tämä ihan oikeasti aloituksen arvoinen asia?!
Oliko tämä todella sen arvoinen aloitus, että sinäkin siihen vastasit?
Näköjään oli.
Kiittämätöntä. Olisit onnellinen, että sinulla on vielä äitisi, se ei todellakaan ole mikään itsestäänselvyys.
Mikään ei ole ällöttävä pää kuin ylimakea ja liian kostutettu kakku. Vauvansoseet on kakun välissä hyviä
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kakku kannattaa tehdä jo edellisenä päivänä. Kevyt kostutus ja sitten reilusti mansikoita ja kermavaahtoa. Päällimmäisen levyn päälle ei muuta kuin kevyt kostutus. sitten seuraavana päivänä päälle kerma ja marsipaani tai vaihtoehtoisesti vaikka pelkkä kerma
Marsipaani?!? 🤢
Marsipaani on maailman tavallisin (suklaan lisäksi) täytekakun päällinen. Kermavaahto menee niin äkkiä pilalle, että kakku on syötävä samoin tein.
Marsipaani on ärsyttävää, ensimmäinen kakun ottaja ottaa puolen kakun marsipaanit
Myös ällömakeaa.
75 vee eikä osaa tehdä kakkua? Vaikea uskoa.
Opin jo lapsena mummoltani, miten tehdään hyvä täytekakku. Salaisuus on juurikin kostuttamisessa.
Ainoa oikea kostutus kakulle on rommivesi
Vierailija kirjoitti:
Kakun kermaa ei tarvii sokeiroida paljon ollenkaan. muuten tulee liian makea
En laita lainkaan sokeria kermaan, mansikat antaa tarpeeksi makeutta kakkuun. Kakkupohjan kostutus on tärkeää. Sitä enemmän kostutettava, mitä tiiviimpi kakkupohja. Jos on kovin hötöinen/ ilmava pohja, kostutuksen kanssa oltava varovainen. Väliin kermakerros, ja paljon mansikkaviipaleita. Päälle paljon kermaa, ja paljon mansikoita. Ah että tulee hyvä kesäkakku, ja häviää parempiin suihin nopeasti.
Kiva että kerroit, tämä oli tärkeä tieto minulle.
Mitäpä jos tekisit jatkossa itse äidillesi, 75v, mansikkakakun.