Tuore mango, miksei kukaan ole kertonut että tämä on näin hyvää?
Piti ihan youtuben avustuksella opetella sen pieniminenkin.
Syön sitä loimulohen ja couscous-halloumisalaatin kanssa, ai että kuinka maistuvaa. Sopii mahtavasti suolaiseen ruokaan.
Mihin muualle sitä voisi yhdistää, esim. katkaravut?
Kommentit (16)
Yleensa syodaan ihan vaan hedelmana eika vihanneksena.
Koska Suomesta ei yleensä saa tuoretta, kypsää mangoa. Yksi kehitysmaiden valtti räntälandiaan verrattuna: kypsät hedelmät.
Parempaa kuin karkki.
Mutta ikävä kyllä on myös kalliimpaa kuin karkki, joten ei köyhille.
Vierailija kirjoitti:
Koska Suomesta ei yleensä saa tuoretta, kypsää mangoa. Yksi kehitysmaiden valtti räntälandiaan verrattuna: kypsät hedelmät.
Jos näkee kaupassa Norsunluurannikon mangoja, niin kannattaa ostaa heti. Ne ovat järjestään aivan taivaallisia, paljon parempia kuin esim. brasilialaiset. Valitettavasti norsunluurannikkolaisia on tosi harvoin tarjolla.
Kiitos tuosta norsunluurannikkovinkistä.
Australiassa söin aina tuoreita mangoja.
Suomessa ei oikein tiedä mitä saa kun ostaa..
Vierailija kirjoitti:
Kiitos tuosta norsunluurannikkovinkistä.
Australiassa söin aina tuoreita mangoja.
Suomessa ei oikein tiedä mitä saa kun ostaa..
Itse ostin paljon parjatusta S-Marketista. Opiskelin youtubesta myös sen että kypsässä mangossa olisi hyvä olla mahdollisimman vähän värejä (siis monia) niin sattumalta nämä 2 jotka ostin ovat ihan vihreitä, sopivan pehmoisia ja suussasulavia. Yllätyin että tässähän on pieni hapokkuus, sopii mahtavasti kalan kanssa. Taidan kokeilla ensi kerralla halloumin kanssa myös.
Kokeile laittaa murskattua rosepippuria mangon päälle, on taivaallinen makuyhdistelmä.
Kerran mango kypsyi vahingossa vähän mössöksi, mutta siitä sai tehtyä totaalisen taivaallista mangolassia.
Joka toisen m*ngon nimeksi womango. Koska saamme tämän toivotun uudistuksen?
Vierailija kirjoitti:
Parempaa kuin karkki.
Mutta ikävä kyllä on myös kalliimpaa kuin karkki, joten ei köyhille.
No kilohinta oli alle 3 euroa, en tiedä mahtaako mikään karkki olla edullisempaa.
Pienet keltaiset Ataulfo/Campagne mangot ovat paljon parempia kuin ne Atkinsit.
Onhan se hyvää, jos sattuu olemaan sopivan kypsää. Valitettavasti sitä ei näe päällepäin eikä siihenkään voi luottaa, kun mangon ilmoitetaan olevan syöntikypsä.
Intialaiset Alphonso ja Kesar lajikkeet ovat omaan makuuni erityisen hyviä, mutta satokausi ja saatavuus hyvin rajattuja.
Kyljysten kanssa voi syödä! Olen ensin marinoinut kyljyksiä yön yli kastikkeessa, jonka teen limettimehusta, öljystä ja hienonnetusta purjosta ja jonka maustan chilillä, kanelilla, muskotilla ja suolalla. Sitten kaavin enimmät marinadit pois ja paistan. Teen kastikkeen lisäämällä pannulle vettä ja ne poistetut marinadit. Ja sitten tarjoillaan pottumuusin, salaatin, kurkun ja viipaloidun kypsän mangon kanssa!
Itsekin yllätyin aikoinaan tuoretta mangoa syödessäni, kuinka erilaista se onkaan kuin purkitettu. Olen kyllä useammallekin tutulleni suositellut kokeilemaan, mutta ilmeisesti sinä et kuulu heihin :) Kypsyysasteella kyllä tosiaan on väliä, sekä raaka että ylikypsä on pahaa. Voi tietysti ostaa raakoja ja odotella että kypsyvät kotona.
On se hyvää mutta raakana vähän kitkerää.