Mikä on yön yli herneiden ja papujen liottamisen määre?
Eikö voi laittaa aamulla likoamaan esim. klo 7 ja liottaa vaikkapa 8 tuntia, jonka jälkeen valmistaa ruuan?
Yön yli?
10 tuntia? 8 tuntia? 12 tuntia?
Kasvissyöjänä liotan papuja ja herneitä aina 12 tuntia, varsinkin kikherneitä, joista tulee kauhea tauti, jos niitä ei tarpeksi liota.
Silti mua kiinnostaa tämä hernepussien "yön yli" -juttu.
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Mikä on yön yli herneiden ja papujen liottamisen määre?
Eikö voi laittaa aamulla likoamaan esim. klo 7 ja liottaa vaikkapa 8 tuntia, jonka jälkeen valmistaa ruuan?
Ei voi. Ei ole lionnut yön yli.
Mitä kauemmin niin sitä parempi. Noin 16h on hyvä.
Ei ole pakko liottaa, kypsyminen vie vain enemmän aikaa.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole pakko liottaa, kypsyminen vie vain enemmän aikaa.
Tavallisia perusherneitä ei tarvitse, mutta kikherneitä ja papuja kyllä tarvitsee, eikä niitä keitetä liotusvedessä.
Jossain Wikipediassa ym. on aivan väärää tietoa pavuista ja kikherneistä ja niitten käsittelystä ennen kuin ovat syötävää kamaa.
Mutta ihan jokainen tyylillään tekee.
Varoitinpa kuitenkin.
Ei kukaan kiellä liottamasta vaikka kahden yön yli.