Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mikä on yön yli herneiden ja papujen liottamisen määre?

Vierailija
08.05.2020 |

Eikö voi laittaa aamulla likoamaan esim. klo 7 ja liottaa vaikkapa 8 tuntia, jonka jälkeen valmistaa ruuan?

Yön yli?
10 tuntia? 8 tuntia? 12 tuntia?

Kasvissyöjänä liotan papuja ja herneitä aina 12 tuntia, varsinkin kikherneitä, joista tulee kauhea tauti, jos niitä ei tarpeksi liota.

Silti mua kiinnostaa tämä hernepussien "yön yli" -juttu.

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kukaan kiellä liottamasta vaikka kahden yön yli.

Vierailija
2/6 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muista myös keittää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä on yön yli herneiden ja papujen liottamisen määre?

Eikö voi laittaa aamulla likoamaan esim. klo 7 ja liottaa vaikkapa 8 tuntia, jonka jälkeen valmistaa ruuan?

Ei voi. Ei ole lionnut yön yli.

Mitä kauemmin niin sitä parempi. Noin 16h on hyvä.

Vierailija
4/6 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole pakko liottaa, kypsyminen vie vain enemmän aikaa.

Vierailija
5/6 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole pakko liottaa, kypsyminen vie vain enemmän aikaa.

Tavallisia perusherneitä ei tarvitse, mutta kikherneitä ja papuja kyllä tarvitsee, eikä niitä keitetä liotusvedessä.

Jossain Wikipediassa ym. on aivan väärää tietoa pavuista ja kikherneistä ja niitten käsittelystä ennen kuin ovat syötävää kamaa.

Mutta ihan jokainen tyylillään tekee.

Varoitinpa kuitenkin.

Vierailija
6/6 |
08.05.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

ylös