Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksei kevytkermaa saa käyttää ruoan kypsentämiseen?

Vierailija
29.04.2020 |

Olen aina käyttänyt sitä ruoanvalmistuksessa: lisännyt kastikkeisiin, kinkkukiusaukseen ja suolaisiin sekä makeisiin piirakoihin.

Kommentit (14)

Vierailija
1/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Huomasin, että purkin kyljessä lukee, ettei saisi käyttää ruoanvalmistuksessa. Siis ilmeisesti tarkoitetaan kuumentamista. Miksi näin? ap

Vierailija
2/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyseessä Pohjolan meijerin valmistama (iskukuumennettu) Kevytkerma. Purkissa lukee, että sopii kahviin ja leivontaan, ei saa keittää. Miksei saa keittää?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä sillä sitten pitäisi tehdä? Erikoista. En tiedä syytä tuolle.

Vierailija
4/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

todennäköisesti sen rakenne ei kestä keittämistä, vaan se juoksettuu kiehuessaan.

Vierailija
5/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen lisännyt kermaa kastikkeisiin ja keittänyt sitä ja aina on tullut hyvää. Minkähän takia siinä sitten lukee, ettei saa keittää? ap

Vierailija
6/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

todennäköisesti sen rakenne ei kestä keittämistä, vaan se juoksettuu kiehuessaan.

Ei ole juoksettunut. Siksi aloinkin epäilemään, voiko koostumus muuttua keitettäessä jotenkin myrkylliseksi. Tuskinpa sentään. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein noissa tosiaan se rakenne enimmäkseen on se, mikä ei kestä vaan kuumiin ruokiin suositellaan kermaa lisäämään vasta ihan lopussa ja korkeintaan kiehauttamaan.

Vierailija
8/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi luulet, että ne kevyttuotteet ovat kevyitä? Ne ovat yleensä vettä. On tuhlausta ostaa vettä kaupasta ja kiehuttaa se taivaan tuuliin liedellä. Ei se myrkylliseksi muutu vaan se häviää. Osta oikeaa kermaa ja laita sitä tilkka. Nuo kevyttuotteet ovat huijausta ja turhuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.

Vierailija
10/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miksi luulet, että ne kevyttuotteet ovat kevyitä? Ne ovat yleensä vettä. On tuhlausta ostaa vettä kaupasta ja kiehuttaa se taivaan tuuliin liedellä. Ei se myrkylliseksi muutu vaan se häviää. Osta oikeaa kermaa ja laita sitä tilkka. Nuo kevyttuotteet ovat huijausta ja turhuutta.

Hyvää kastiketta olen aina saanut kevytkermalla. Kuohukerman käyttöikä on lyhyt, joten se happanisi meillä ihan turhaan ja loppupurkki jäisi käyttämättä. Kevytkerma säilyy pidempään ja se on todellakin ihan eri asia kuin vesi ruoanvalmistuksessa. ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.

Minulle riittää se, miltä valmistamani ruoka näyttää ja maistuu. ap

Vierailija
12/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Miksi luulet, että ne kevyttuotteet ovat kevyitä? Ne ovat yleensä vettä. On tuhlausta ostaa vettä kaupasta ja kiehuttaa se taivaan tuuliin liedellä. Ei se myrkylliseksi muutu vaan se häviää. Osta oikeaa kermaa ja laita sitä tilkka. Nuo kevyttuotteet ovat huijausta ja turhuutta.

Hyvää kastiketta olen aina saanut kevytkermalla. Kuohukerman käyttöikä on lyhyt, joten se happanisi meillä ihan turhaan ja loppupurkki jäisi käyttämättä. Kevytkerma säilyy pidempään ja se on todellakin ihan eri asia kuin vesi ruoanvalmistuksessa. ap

Kuohukermaa voi myös pakastaa, jos se parin desin purkki on niin vaikeaa kerralla käyttää.

Vertaapa kevytkerman ja kuohukerman ainesosaluetteloa purkin kyljestä, siitä näkyy kumpi on ruokaa.

Vesi ja kevytkerma on tosiaan ihan eri asia, vesi käy ravinnoksi, kevytkerma ei.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.

Minulle riittää se, miltä valmistamani ruoka näyttää ja maistuu. ap

Jaa, no sitten. Ravinnoksi sopivuudesta viis :)

Vierailija
14/14 |
29.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Kokeile keittää kevytkermaa ja oikeaa kermaa omissa kattiloissaan sama aika. Näet kumpi on tarkoitettu elintarvikkeeksi.

Minulle riittää se, miltä valmistamani ruoka näyttää ja maistuu. ap

Et siis pidä hyvältä maistuvasta ruuasta.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme seitsemän neljä