Moni mysli sisältää paljon rasvaa ja sokeria – ravitsemusterapeutti vertaili kaupan suosittuja myslejä ja löysi terveellisimmän. Mikä se oli?
Mikä se terveellisin mysli oli? Juttu on maksumuurin takana. Kiitos!
Kommentit (13)
Loogisesti ajateltuna rasvaa tulee pähkinöistä, sokeria kuivatuista hedelmistä eli sellainen, jossa ei näitä ole. Pähkinät on kuitenkin terveellisiä. Ennemmin välttäisin niitä kuivattuja hedelmiä.
Ei oikein selvinnyt, mika oli ykkönen mutta Pirkan luomumysli mainittiin yhtena terveellisimmista
Eikö se vähän niinkuin ole se idea niissä, että niissä on tuhottomasti rasvaa ja sokeria? Pieni kulhollinen aamulla, että saa energiaa ja jaksaa iltapäivään.
Vai oonko mä missannut jotain? Miksi syödä ruokaa, josta ei saa energiaa?
Olen tehnyt tuon vertailun kaupan myslihyllyllä jo vuosia sitten ihan itse. Vastaus on Pirkka Hedelmäinen Mysli.
Vinkki: niissä paketeissa on taulukot, joissa lukee tiedot energiasta, rasva- ja sokerimääristä.
Skumppaa heti alkuunsa kaikki granolat, paahdetut, rapeat, nuttu crunchy-Myslit. Ne on epäterveellisimpiä.
On kai, jos mukana on paahdetut "crunch-myslit" tai nykykielellä "granolat". Näissä usein on lisättyä sokeria ja ne on saatettu paahtaa öljyssä. Onneksi löytyy myös niitä vaihtoehtoja, jossa ei ole lisättyä sokeria eikä rasvaa, vaan kaikki sokeri tai rasva tulee niistä ainesosista itsestään (esim. marjoista tai hedelmistä sokeria, toki viljassa on hiilihydraattia = sokeria + rasvoja pähkinöistä).
Eihän se ole kuin vilkaista aina ravintosisältö ennen ostopäätöstä.
http://syohyvaa.fi/tuotevertailut/kategoriat/murot-ja-myslit/
"MUROT, MYSLIT JA PUUROT
Murohylly on yksi kaupan hämmentävimmistä paikoista. Tuotteita voi olla hyllymetreittäin ja niitä markkinoidaan piirroshahmoilla, liikunnallisilla kuvilla, kylkiäisleluilla, täysjyväisyydellä ja vitamiinipitoisuudella. Samaan aikaan ne saattavat sisältää yhtä paljon sokeria kuin makeiset, olla yhtä suolaisia kuin sipsit ja sisältää vähemmän kuitua kuin yksikään leipä. Muroja käytetään usein osana arkiruokailua. Tällaisten peruselintarvikkeiden käyttötiheys voi olla suuri, jolloin niiden ravitsemuksellisella laadulla on merkitystä. Murovertailu kannattaa, sillä kohtuullisiakin tuotteita on tarjolla. Mysli ei aina ole parempi valinta. Muromyslit ovat korkean sokeri- ja rasvapitoisuutensa takia kuin murskattua keksiä. Perusmyslit ovat monesti hyvä vaihtoehto, samoin puurot. Valmispuuroissa tosin kannattaa kiinnittää huomiota sokerin, suolan ja kuidun määrään."
Onhan se aika hurjaa vedellä aamupalaksi jotain jossa on neljäsosa tai enemmän sokeria.
Hyvä sääntö on, että muroissa ja mysleissä saa olla sokeria max 10%. Ei ihan helppo homma löytää.
Muumimuroissa on muistaakseni joku 9.5g sokeria. Ne on hyviä!
Ei kai noita nyt ole tarkoitus vetää kulhokaupalla. Laitan granolaa pari ruokalusikallista jugurtin sekaan.
Vierailija kirjoitti:
Hyvä sääntö on, että muroissa ja mysleissä saa olla sokeria max 10%. Ei ihan helppo homma löytää.
Kyllä niitä löytää nykyään aiempaa helpommin, jopa granoloita. Vaikkapa AXAN "ei lisättyä sokeria" granolat. Tavallisissa mysleissä vielä hieman helpompaa. Muroista en niin osaa sanoa, kun niitä ei meillä oikein syö kukaan.
En ole tiennytkään, että myslit on näin epäterveellisiä.
Voi hyvä tavaton. Hanki elämä, syö makkaraa, äläkä pientä päätäsi vaivaa jollain myslien rasvoilla. Kyllä elämä on helppoa, kun tuollainenkin asia askarruttaa.
Hesarissa siis.