Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ohrarieskat, neuvoja

Vierailija
12.04.2020 |

Teen rieskoja joissa on sekä ohrajauhoa että vehnäjauhoa. Vehnäjauhoja enemmän, suhteessa noin 3/4 vehnäjauhoja ja 1/4 ohrajauhoja. Silti niistä tulee kovia. Jos käytän enemmän ohrajauhoja, rieskoista tulee syömäkelvottomi kiviä. Mitä teen väärin? Haluan onnistua tässä :/

Kommentit (12)

Vierailija
1/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

kukaan?

Vierailija
2/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teet ehkä liian kovan taikinan tai alustat sitä liikaa? Kokeile vähentää jauhoja. Jauhojen tarve voi vaihdella suuresti riippuen siitä, miten kuivia jauhot ovat.

Niinkuin pullissa: kun taikina on niin pehmeää, että menee hermo käsitellessä, tulee parasta pullaa. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minuakin kiinnostaisi. Itsellä oli myös ongelmaa kun kokeilin, mietin paistoinko liian pitkään tms.

Vierailija
4/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taikinan pitää olla löysää. Niin löysää, että pitää kauhalla nostella pellille. Ja ainekset vain sekoitetaan hyvin, ei vaivata. On hieman sottaista ja tarttuu käsiin taputteluvaiheessa. Näin tulee pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Onhan lämpöä tarpeeksi uunissa, 250 astetta.

5/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kylmä taikina, uuni mahdollisimman kuuma ja paison jälkeen älä jätä pöydälle vaan jonkun liinan alle jotta pehmeämpänä pysyy.

-Aito ja alkuperäinen, (valitettavan) vähän käytetty yksilö-

Vierailija
6/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Taikinan pitää olla löysää. Niin löysää, että pitää kauhalla nostella pellille. Ja ainekset vain sekoitetaan hyvin, ei vaivata. On hieman sottaista ja tarttuu käsiin taputteluvaiheessa. Näin tulee pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Onhan lämpöä tarpeeksi uunissa, 250 astetta.

Ok. Tässä sitten varmaan tehnyt väärin. Uuni on ollut 250. Kiitos. Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytättekö leivinjauhetta rieskoihin pehmeyttä tuomaan?

Vierailija
8/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nälkä on paras kokki.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mites rasva ja öljy? Onhan taikinassa jompaa kumpaa.

Vierailija
10/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mites rasva ja öljy? Onhan taikinassa jompaa kumpaa.

Ei. Paljonko pitäisi olla? Ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Taikinan pitää olla löysää. Niin löysää, että pitää kauhalla nostella pellille. Ja ainekset vain sekoitetaan hyvin, ei vaivata. On hieman sottaista ja tarttuu käsiin taputteluvaiheessa. Näin tulee pinnalta rapea ja sisältä pehmeä. Onhan lämpöä tarpeeksi uunissa, 250 astetta.

Ok. Tässä sitten varmaan tehnyt väärin. Uuni on ollut 250. Kiitos. Ap

Hei, anteeksi tämä ohje koski perunarieskoja. En tiedä miksi käsitin, että niistä oli kyse. Mutta suosittelen kokeilemaan, tulee ainakin syötäviä.

Vierailija
12/12 |
12.04.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kahdeksan neljä