Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Voiko hiivan korvata sämpylöissä jotenkin?

Vierailija
16.03.2020 |

Mistään ei saa hiivaa enää, käykö ruokasooda korvaajaksi?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
16.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tee teeleipiä, niihin laitetaan leivinjauhetta.

Vierailija
2/6 |
16.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Soodaleipää.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
16.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Googlaa hapanjuuri.

Vierailija
4/6 |
16.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytä taikinajuurta, voi tehdä itsekin. Toki ei onnistu, jos tänään pitää leipoa, mutta näin ideana ainakin toimisi.

Vierailija
5/6 |
16.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hiiva/hapanjuuren voi tehdä itse villihiivoista. Netistä ja kirjallisuudesta löytyy tietoa. Juurenalkuun käytetään yleensä tiettyjä hedelmiä (eivät nyt sesongissa), jauhoja, vettä ja reipasta päivittäistä vispaamista.

Hakusanat villihiiva, juuri, wild yeast baking voisivat tuottaa tuloksia.

Vierailija
6/6 |
16.03.2020 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juuri. Tuli mieleen vanha elävän ravinnon kaurajogurtti. Siinä kuorittu kaura (hyvin huuhdeltu) laitettiin kattilaan keittiönpöydälle, laskettiin mielummin lähdevettä niin että kauranjyvät peittyvät ja kansi päälle. Tämä alkoi käymään, valmista noin 48 tunnissa - tai muutama vrk.

Riittääkö kohottamaan sämpylätaikinaa. Ja kuinka paljon tätä mäiskiä voi käyttää taikinan osana...

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä seitsemän yksi