Voiko hiivan korvata sämpylöissä jotenkin?
Mistään ei saa hiivaa enää, käykö ruokasooda korvaajaksi?
Kommentit (6)
Käytä taikinajuurta, voi tehdä itsekin. Toki ei onnistu, jos tänään pitää leipoa, mutta näin ideana ainakin toimisi.
Hiiva/hapanjuuren voi tehdä itse villihiivoista. Netistä ja kirjallisuudesta löytyy tietoa. Juurenalkuun käytetään yleensä tiettyjä hedelmiä (eivät nyt sesongissa), jauhoja, vettä ja reipasta päivittäistä vispaamista.
Hakusanat villihiiva, juuri, wild yeast baking voisivat tuottaa tuloksia.
Juuri. Tuli mieleen vanha elävän ravinnon kaurajogurtti. Siinä kuorittu kaura (hyvin huuhdeltu) laitettiin kattilaan keittiönpöydälle, laskettiin mielummin lähdevettä niin että kauranjyvät peittyvät ja kansi päälle. Tämä alkoi käymään, valmista noin 48 tunnissa - tai muutama vrk.
Riittääkö kohottamaan sämpylätaikinaa. Ja kuinka paljon tätä mäiskiä voi käyttää taikinan osana...
Tee teeleipiä, niihin laitetaan leivinjauhetta.