Pitäisikö teidän alkaa oikeasti maksamaan sitä tippiä, vaikka meillä ei ole tippikultuuria?
Kun on niin kehnot palkat. Miten suurin osa kehtaa hyväksyä sen tosiasian että joku tuo sulle sapuskan ja juoman jopa 8e tuntipalkalla ja ei välttämättä taukojakaan keretä pitämään.
Taustalla voi olla kovaa pissahätää ja sitten pitää hymyillä kun verensokeri on alhainen.
Että sellainen kympin lisä palkkaan tekisi välillä ihan hyvää.
Kommentit (9)
Olis se rasittavaa laskea jotain tippejä vielä päälle ja miettiä mikähän tuollekin ämmälle riittää vai riittääkö mikään.
En itsekään saa juuri sen enempää palkkaa kuin se tarjoiliakaan, miksi mun sitä pitäis sponssata? Ei kukaan mullekaan tule tippiä jakeleen kun siivoon tuola käytäviä.
En koskaan anna tippiä. Ihan pa8ka käytäntö.
Ei jatkoon.
Älä kiusaa pienituloista tipeillä, menee tuet ja verojen kanssa pitää tapella.
Kun suuri osa asiakkaistakin tienaa saman niin ei kuulu tipit siihen enää. Ei Suomessa ole edes palvelukulttuuria. Itse pitää ruoka tilata tiskiltä ja viedä astiat pois. Siitäkö maksaa tippiä?!?
Maksettaisiinko sitä muillekin kuin tarjoilijoille? Ketä tähän joukkoon kuuluisi?
Tipin antaminen on asiallista maissa, joissa tippi on tarjoilijan ainoa palkka tai joissa työnantaja ei maksa työntekijän sivukuluja eli sosiaali- ja eläkemaksuja. Suomessa työntekijän sosiaali- ja eläketurvasta huolehtiminen on lakisääteisesti työnantajan velvollisuus, ja me asiakkaina maksamme sen jo kaikkien tuotteiden ja palvelujen hinnassa. Jos palkassa ja sosiaaliturvassa on parannettavaa, se tehdään lainsäädännön kautta. Ei kaivata Suomeen sellaista mallia, jossa jonkin ammattiryhmän toimeentulo on asiakkaiden armeliaisuudesta kiinni.
Suomessa on se tarjoilijan palkka jo hinnassa mukana. Usa:ssa taas osa palkkaa on tippi. Siellä on ravintoloruoka suhteessakin todella paljon edullisempaa.
Tippi pitäisi tulla hyvästä palvelusta, missä tehty jotain extraa. Se että ottaa tilauksen, tuo juomanm ruuan ja rahastaa on se tarjoilijan työ.