Miten teet uunilohen?
Kommentit (18)
Sekoitan turkkilaisen jogurtin, tillin ja ruohosipulin keskenään ja laitan seoksen lohen päälle. Sitä ennen lohelle suolaa ja mustapippuria. Lopuksi kala uuniin 175 asteeseen 25 minuutiksi.
Uunivuokaan öljyä
Ruodoton lohifile siihen nahka ylöspäin.
Uuniin hetkeksi niin että pinta lämpenee.
Nahka pois
Päälle mausteet: suola sitruuna ja cremefraiche
Tai joku tuorejuusto toimii myös levitettynä päälle
Lämään sen pakasteesta vuokaan, voitelen parpekuukastikkeella ja paistan. Hyvvää, naatin, otan vastaan kehut,
Vierailija kirjoitti:
Lämään sen pakasteesta vuokaan, voitelen parpekuukastikkeella ja paistan. Hyvvää, naatin, otan vastaan kehut,
Siisti homma, ei haise paikat. Liian helppoa, taivas varmaan putoaa ;-)
Ruodoton file pestolla tai aurajuustolla. Paistetaan molemmin puolin.
Nypin fileestä ruodot pois, päälle sitruunamehua, suolaa, pippuria ja hunajaa sopivasti. Uunin alaosassa (uuni keskilämmöllä) n. 30 minuuttia 175 astetta. Hunajan takia en pidä korkealla uunissa, ettei tummu liikaa. Lohi on itsessään niin hyvää, etten halua peittää sen makua maustamalla liikaa.
Lohi uuniin. Kun kypsä (tai puolikypsä), otetaan pois.
Zinccis
Vierailija kirjoitti:
Nypin fileestä ruodot pois, päälle sitruunamehua, suolaa, pippuria ja hunajaa sopivasti. Uunin alaosassa (uuni keskilämmöllä) n. 30 minuuttia 175 astetta. Hunajan takia en pidä korkealla uunissa, ettei tummu liikaa. Lohi on itsessään niin hyvää, etten halua peittää sen makua maustamalla liikaa.
Ja leivinpaperi lohen alle, korkeareunainen vuoka, nahkapuoli alaspäin, mausteet yläpuolelle.
Pilkotuista katkaravuista, kylmäsavulohesta, ranskankermasta, tillistä ja parmesaanista sekoitetaan mönjä ja se levitetään lohifileen päälle. Sitten uuniin.
Ensin fileoin uunin ja sitten laitan lohen päälle.
Hyi... Miksi kärventää lohi kuivaksi? Mä laitan 110c, kunnes mittari näyttää vajaa 50. Yleensä kuivat mausteet, lapset ei tykkää kermassa lillivästä lohesta. Pirkan ohjeen mukaan tehtävä kurkku-limepesto on aina hyvää.
Vierailija kirjoitti:
Hyi... Miksi kärventää lohi kuivaksi? Mä laitan 110c, kunnes mittari näyttää vajaa 50. Yleensä kuivat mausteet, lapset ei tykkää kermassa lillivästä lohesta. Pirkan ohjeen mukaan tehtävä kurkku-limepesto on aina hyvää.
Se on makuasia. Uunilohen pitää mielestäni olla kypsää, graavilohi on raakaa. Liian kuivaksi ei pidä paistaa, mutta minusta n. 30 min 175 asteessa ei kuivata liikaa. Joku voi olla eri mieltä ja olkoon minun puolesta.
Kyllä "vähän" empatiaakin pitää olla.
-vaikka kysymällä mestarilta.
Siistin fileestä ruodot ja reunojen rasvat pois. Maustan suolalla ja pippurilla. Peitän fileen sitrusviipaleilla, nyt on juuri veriappelsiinikausi. Paistan uunissa 180 asteessa kunnes sisälämpötila on noin 50 astetta.