Miten teillä valmistetaan kukkakaali?
Jääkaapissa taas nököttää kukkakaali ja siitä pitäisi jotain tehdä, ennenkuin menee vanhaksi. Oli tarkoitus tehdä kasvissosekeittoa, mutta ei teekään keittoa mieli, kun jo kolmena päivänä tällä viikolla syötiin keittoa. Niin ja tänään meillä on jo syöty, ensi viikkoa varten kyselen vinkkejä.
Kommentit (19)
Katson netistä aina jonkun kivan uuden ohjeen. Viimeksi linssi-kukkakaali-curry, hyvää oli!
Parasta tulee kun keittää pilkottuna kukinnoiksi noin 3 - 5 min. (laitetaan kiehuvaan runsaalla suolalla maustettuun veteen) Siivilään ja sitten huuhtelee kylmällä vedellä.
Usein ihan vain höyrytän lisukkeeksi ja maustan ripauksella suolaa. Muita vaihtoehtoja ovat esim. kukkakaalipasta ja joku intialainen ruoka.
Lemppari on peruna kukkakaalucurry
Kylmänä ja keittämättä ihanaa ukkojugurtissa. Paljon valkosipulia, vähän suolaa ja pippuria. Yrttejäkin voi lisätä. Herkkua mm grilliruuan kanssa
Eilen tein pihvejä.
Kukkakaalin kukintoja, sipulia, kanamunaa, gramjauhoa, jeeraa, korianteria, garam masalaa, valkosipulia, kardemummaa... suola ja pippuri.
Voithan sä ne kukinnot kiehauttaa ja laittaa pakkaseen odottamaan keittopäivää. Tai raakana siitä vaan suuhun rousk, hyvän dipin kanssa: kermaviiliä, tuoretta inkivääriä, chiliä, valkosipulia, suola pippuri.
Paahdettu kukkakaalikeitto on taivaallista, jos jossain vaiheessa innostutkin keitosta.
Lisukkeeksi tykkään paahtaa uunissa tai tehdä kukkakaaligratiinia. Kukkakaalicurry on myös erittäin hyvää.
Paahda uunissa, tulee sairaan hyvää!!! Tee kastike: oliiviöljy, soija, balsamiko, valkosipuli, chilijauhe. Kokonainen kukkakaali uunipellille ja kaada kastike päälle. Paahda 175-200 asteisessa uunissa joku 30-45 min.
Vierailija kirjoitti:
Paahda uunissa, tulee sairaan hyvää!!! Tee kastike: oliiviöljy, soija, balsamiko, valkosipuli, chilijauhe. Kokonainen kukkakaali uunipellille ja kaada kastike päälle. Paahda 175-200 asteisessa uunissa joku 30-45 min.
tämä on hyvä ohje, ihan eri kuin mössöksi keitetty.
Kukkakaaliriisi on nopea lisäke. Viipaleina voi myös paahtaa pannulla tai uunissa. Gratiinina kuitenkin parasta herkkua.
Vierailija kirjoitti:
Yleensä teen kukkakaalimuusia.
Niin minäkin, itseasiassa emme enää pottumuusia syökään.
Jos on hyväkuntoinen ja suomalainen, niin dippaan krrmaviilikastikkeessa ja rouskuttelen raakana
Parasta raakana naposteluun. Joskus ihan vain höyrytettynä lisukkeena. Tai sitten resepti jossa on kukkakaalia, esim. Kukkakaali kikherne curry.
Paahdetusta kukkakaalista tuli mieleen, että juustokastikeella kuorutettu kukkakaali on myös nannaa!
Bechamelin tekoon ja juustoja sinne sulatetaan. Saa olla paksua. Itse tykkään pieniä kaalin + muita kasviksia, niin ei tarvitse kokonaista kukkista esikeittää.
Tulee muuten hitokseen hyvää.
Kurko kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paahda uunissa, tulee sairaan hyvää!!! Tee kastike: oliiviöljy, soija, balsamiko, valkosipuli, chilijauhe. Kokonainen kukkakaali uunipellille ja kaada kastike päälle. Paahda 175-200 asteisessa uunissa joku 30-45 min.
tämä on hyvä ohje, ihan eri kuin mössöksi keitetty.
Miksi ne pitäisi mössöksi keittää kun voi höyryttää ne sopiviksi.
Kukkakaaligratiini.
Kaikki rakastaa sitä.
Minä leikkaan kukkakaalin siivuiksi, pyörittelen oliiviöljyssä ja perunamausteessa ja paahdan viipaleet (ja kaikki pienemmät palaset ja murut myös) uunissa 225 astetta kunnes ovat rapeita. Kutistuvat tosi paljon paahtuessaan.
Höyrytän kakkakuulit kattilassa ja sitten lisään pikkasen oliiviöljyä, suolaa ja valkosipulia.