Kaupan paistopisteissä myydään nykyään palmuöljyä sisältäviä croissanteja!
Sanomattakin selvää on se, että tuotteen nimestä on pitänyt tiputtaa sana "voi" pois. Aivan uskomanta skeidaa tuputetaan suomalaisille lampaille kun kukaan ei kyseenalaista tätä. Ranskalainen ei IKINÄ käyttäisi perinteiseen croissantiin muuta kuin oikeaa voita.
Kommentit (35)
Katsoin mielenkiinnosta minkälainen tuoteseloste on esim. Lidlin croissantissa, ja kappas vain, voita löytyy runsaasti niin kuin pitääkin:
vehnäjauho, voi (27 %), vesi, sokeri, suola, hiiva, vehnägluteeni, rypälesokeri
Mun mielestä toi palmuöljy on pienempi ongelma kuin toi vehnägluteeni. Pilaavat tuolla gluteenin ylenmääräisellä lisäämisellä kaikki leivonnaiset.
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä toi palmuöljy on pienempi ongelma kuin toi vehnägluteeni. Pilaavat tuolla gluteenin ylenmääräisellä lisäämisellä kaikki leivonnaiset.
Vehnägluteeni nyt sattuu vaan olemaan aika tärkeää leivonnassa, se antaa taikinaan sitkon ja täten tarvittavan rakenteen.
Kyseessä on kansainvälinen leipomojätti Lantmännen Unibake joka on erikoistunut etenkin paistopistetuotteiden valmistukseen. Myy niitä kauppaketjuille mahdollisimman halvalla ja muun muassa siksi tuotteista löytyy halpoja rasvoja, kuten palmuöljyä. Kuluttaja loppujen lopuksi äänestää lompakollaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä toi palmuöljy on pienempi ongelma kuin toi vehnägluteeni. Pilaavat tuolla gluteenin ylenmääräisellä lisäämisellä kaikki leivonnaiset.
Vehnägluteeni nyt sattuu vaan olemaan aika tärkeää leivonnassa, se antaa taikinaan sitkon ja täten tarvittavan rakenteen.
Vehnäjauhossa on gluteenia itsessään. Ei sitä tarvitse erikseen lisää lisätä.
Vehnägluteeni nimittäin aiheuttaa allergioita ja vatsavaivoja kun sitä enemmän syö.
Jaha, taas joku on lukenut tuoteselosteen ja keksinyt säikähtää huijausta lautasella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä toi palmuöljy on pienempi ongelma kuin toi vehnägluteeni. Pilaavat tuolla gluteenin ylenmääräisellä lisäämisellä kaikki leivonnaiset.
Vehnägluteeni nyt sattuu vaan olemaan aika tärkeää leivonnassa, se antaa taikinaan sitkon ja täten tarvittavan rakenteen.
Vehnäjauhossa on gluteenia itsessään. Ei sitä tarvitse erikseen lisää lisätä.
Vehnägluteeni nimittäin aiheuttaa allergioita ja vatsavaivoja kun sitä enemmän syö.
Mitä enemmän gluteenia jauhossa on, sitä suurempia kuplia leipään syntyy, eli pienestä taikinapallosta voi uunissa kypsyä iso leipä. Siksi leipomot käyttää vehnägluteenia lisäaineena tuotteissaan. Saadaan leipomuksiin enemmän ilmaa ja "höttöisempää" leipää. Kuluttajat kokee sen ihanana pehmeytenä ja kuohkeutena. Kotioloissa leivästä ja esim. sämpylöistä tulee väkisinkin tiivimpiä ja kovempia.
Jos ei siinä edes lue voicroissant, on huijaus vain omassa päässäsi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun mielestä toi palmuöljy on pienempi ongelma kuin toi vehnägluteeni. Pilaavat tuolla gluteenin ylenmääräisellä lisäämisellä kaikki leivonnaiset.
Vehnägluteeni nyt sattuu vaan olemaan aika tärkeää leivonnassa, se antaa taikinaan sitkon ja täten tarvittavan rakenteen.
Vehnäjauhossa on gluteenia itsessään. Ei sitä tarvitse erikseen lisää lisätä.
Vehnägluteeni nimittäin aiheuttaa allergioita ja vatsavaivoja kun sitä enemmän syö.
Mitä enemmän gluteenia jauhossa on, sitä suurempia kuplia leipään syntyy, eli pienestä taikinapallosta voi uunissa kypsyä iso leipä. Siksi leipomot käyttää vehnägluteenia lisäaineena tuotteissaan. Saadaan leipomuksiin enemmän ilmaa ja "höttöisempää" leipää. Kuluttajat kokee sen ihanana pehmeytenä ja kuohkeutena. Kotioloissa leivästä ja esim. sämpylöistä tulee väkisinkin tiivimpiä ja kovempia.
Eli silkkaa turhuutta ja huijausta myös. Ei minusta ole erityisen "ihanaa", että leivässä on vaan vähän kuorta ja sisältä se on pelkkää ilmaa. En tiedä keistä kuluttajista mahdat puhua. Ahneet leipomot tuossa on kyseessä.
Kannattaa tehdä sellainen testi, jolla huomaa oikeasti mikä "ruoka" on ihmisravintoa ja mikä ei. Kun tuollaisen paistopiste croixsantin, pasteijan tai karjapiirakan syö, tai useampia, ja sitten menee jonkun ajan päästä heittämään scheisset pönttöön, niin huomaa että ei se kritiikki aivan turhaa ole. Vaikka ovat pirun hyviä ja itsekin niitä syön luvattoman paljon, niin tuon kun on hoksannut, niin se on kyllä avannut silmiä sen suhteen mitä suuhunsa tukkii. On tullut nimittäin huomattua sen jälkeen kun noita "paistopiste" ja puolivalmisteita on syönyt ja menee pöntölle, että sinne jää sellainen samanlainen hyvin pienistä pisaroista muodostuva aivan selvä öljykalvo, kuin veteen kaataisi öljyä. Toisin sanoen, se ei sula suolistossa vaan holahtaa läpi. Siis se holahtaa läpi joka tulee, mutta entä se joka ei tule ulos eikä suolisto "osaa" tai pysty käyttämään hyväksi. Sehän jää suolistoon ja eikä varmasti ainakaan edistä terveyttä millään tavalla.
Meillä on suoraan pöntön yläpuolella spottivalo, joka valaisee pöntön pohjan hyvin ja sen ansiosta se onkin tullut huomattua. Muuten sitä ei varmasti olisi edes tullut huomattua. Kannattaa vaikka taskulapulla kokeilla itse niin sen huomaa.
Vierailija kirjoitti:
Jos ei siinä edes lue voicroissant, on huijaus vain omassa päässäsi.
AP vastaa: klassinen ranskalainen croissant voi sisältää jopa 40 prosenttia voita, joka kaulitaan kerroksittain taikinaan. Palmuöljy ei nyt vaan yksinkertaisesti kuulu croissantiin. Paistopisteessä myydään muka-croissantteja halvalla ja kuluttajat ostaa kiltisti kun eivät osaa vaatia kunnon raaka-aineista tehtyä tuotetta.
Hyi! Olen alkanut syynätä tuoteselosteet ja vältän palmuöljyä. Joissakin sipseissä sitä on myös. Saa olla tarkkana! Suklaani on tästedes Brunberg.
Kannattaa ottaa reilusti yhteyttä sen lähiputiikkisi kauppiaaseen ja kertoa, että maksat mielihyvin vähän ekstraa tuotteista, joissa ei ole käytetty palmuöljyä. Jos suomalaiset lampaat vaan nöyränä ostaa mitä tarjotaan ja ei kyseenalaista ikinä mitään teollisesti tuotettujen elintarvikkeiden valmistusprosesseja/tuotesisältöjä, niin peli on menetetty. Ja tämä koskee monta muutakin asiaa kuin vain sitä palmuöljyä. Kuluttaja on kuitenkin kuningas, joka valinnoillaan pystyy halutessaan muuttamaan asioita.
So f@cking what??? Ole ostamatta. Problem solved. Tee ite croisanttis.
Vierailija kirjoitti:
So f@cking what??? Ole ostamatta. Problem solved. Tee ite croisanttis.
Minusta ainakin on hyvä, että ap levittää tietoisuutta. Jos ostamme shaissea, sitä myös meille myydään. Ja nauretaan matkalla pankkiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
So f@cking what??? Ole ostamatta. Problem solved. Tee ite croisanttis.
Minusta ainakin on hyvä, että ap levittää tietoisuutta. Jos ostamme shaissea, sitä myös meille myydään. Ja nauretaan matkalla pankkiin.
Juuri tämä on yksi nykyajan piirre. Uuden kännykän ominaisuudet kiinnostaa. Somekanavan päivitykset ja selfiet kiinnostaa. Meikit ja hiusten värjääminen kiinnostaa.
Mutta se mitä ruokaa syö ei sitten kovin hirveesti kiinnostakaan. Sen pitäisi kuitenkin olla yksi tärkeimpiä asioita, ellei tärkein ihmisen elämässä.
Ja raivoaville palsta-pirkoille tiedoksi, kärjistin tässä vähän asioita vain herättääkseni huomiota :)
Vierailija kirjoitti:
Hyi! Olen alkanut syynätä tuoteselosteet ja vältän palmuöljyä. Joissakin sipseissä sitä on myös. Saa olla tarkkana! Suklaani on tästedes Brunberg.
Palmuöljyä on lähes kaikessa, valitettavasti.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Hyi! Olen alkanut syynätä tuoteselosteet ja vältän palmuöljyä. Joissakin sipseissä sitä on myös. Saa olla tarkkana! Suklaani on tästedes Brunberg.
Palmuöljyä on lähes kaikessa, valitettavasti.
Niin, siksi on oltava tarkkana ja palkittava valinnoillaan yrityksiä, jotka eivät käytä palmuöljyä.
VEHNÄJAUHO, vesi, palmuöljy, sokeri, hiiva, rapsiöljy, VOI 1,7%, suola, VEHNÄGLUTEENI, emulgointiaine (E471), happamuudensäätöaine (E330), luontainen aromi, kuivahiiva, jauhonparanne (E300, entsymi)
Voita tuote sisältää peräti 1,7%. Mikä vitsi!