Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Porkkalan valmistuksesta tietävät

Vierailija
20.12.2019 |

Tarviiko siihen savuaromia? Ei saa lähikaupasta.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarvitsee. Jos et saa mistään savuaromia, voit kokeilla savupaprikaa (löytyy kaupan maustehyllystä, jos löytyy), mutta maku ei ole kuitenkaan ihan sama. Savupaprikassa maku viittaa enemmän jonnekin tex-mex- tai barbeque-tyyliseen kun taas savuaromi on puhdasta savun makua.

Vierailija
2/8 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarvitsee. Jos et saa mistään savuaromia, voit kokeilla savupaprikaa (löytyy kaupan maustehyllystä, jos löytyy), mutta maku ei ole kuitenkaan ihan sama. Savupaprikassa maku viittaa enemmän jonnekin tex-mex- tai barbeque-tyyliseen kun taas savuaromi on puhdasta savun makua.

Niin ja vielä lisään, että jos sulla on tai kaupasta löytyy tavalliseen uuniin sopiva savustuspussi, voit kokeilla kypsentää porkkanat siinä pussissa. En ole tätä vielä itse kokeillut, koska mulla on kotona savuaromiakin. Voisin kuitenkin kuvitella, että savustuspussissa saisi oikeamman savun maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

En halua savun makua, joten tuleeko ilman savuaromia kuin graavikalaa? Ap

Vierailija
4/8 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

En halua savun makua, joten tuleeko ilman savuaromia kuin graavikalaa? Ap

En ole koskaan kokeillut. Porkkalan ideahan on olla vähän kuin kylmäsavulohi, joten sikäli savun maku on aika oleellinen. Laittaisin "graavilohiporkkalaan" ainakin  sitruunamehua ja tilliä savuaromin tilalle. Kokeile ja kerro sitten, miten onnistui. 

Vierailija
5/8 |
20.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman savun makua se maistuu vain pehmeältä porkkanalta...

Vierailija
6/8 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kalaisamman maun saa laittamalla sekaan murustettua noria kertovat tätä kokeilleet. Ehkä siitä tulisi graaviporkkalaa? Ja enemmän kalan makua savuporkkalaan?

Inhoan savuaromin makua aion ehkä silti testata tätä ohjetta. Pitää tutustua savustuspusseihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko muka Poppamiehen savuaromi taas loppunut? Muuten porkkalaa voi maustaa aivan kuten kaloja. Savuaromin voi korvata misotahnalla, joka pyyhitään siivujen päältä pois ennen tarjoilua.

Vierailija
8/8 |
11.12.2021 |
Näytä aiemmat lainaukset

Porkkala? Niinkuin Porkkala, paikkakunta?

Onko tämä taas jotain aateruokailijoiden itsensähuijausreseptejä?