Paistatko kinkun jäisenä vai sulana?
Aattelin ekan kerran kokeilla jäisenä paistamista.
Kommentit (9)
Sulana. En mä näe erityisesti syytä haaskata sähköä paistoon enempää.
Tietty jos sattuisi että olisi iso porukka syöjiä eikä kinkku olisikaan täysin sulanut ajoissa, mutta kun ei ole tämmöistä hätää vaan ehtii se kinkku vaikka joulupäivänäkin uuniin.
Miksi sen paistaisit jäisenä?
Minä keitän tuoreen pakastamattoman kinkun ja omasta mielestäni paras kinkku tulee.
Meillä on tuorekinkku eli ei ole pakastettu. Sellainen 7kg juhlakinkku.
Kyllä ihan sulana paistan. Jouluruokia tehdessä on niin kuuma, etten ole jäinen ollenkaan.
Miksi tämmöstä.
Tottakai kunkku pitää ehdottomasti sulattaa. Kilo/tunti huoneenlämmössö väh.
Paistoin just jäisenä yhden 5 kg kinkun. Uunissa pidin 16 h, oli rapiat sata-asteinen sisältä. Oli muuten hyvää! Paljon parempi kun perinteinen joulukinkku.
Jäisenä kinkun uuniin nakkaaminen tuottaa hurjan määrän nestettä. Pitää varautua ainakin tyhjentämään sitä paistoalustaa paljon tiheämmin.
Itse paistan aina sulatetun tai tuoreen kinkun.
Sulatan 8 kg:n kinkkua parvekkeella 5 vrk, n. 12 tuntia huoneenlämmössä, n. 10 tuntia 110 asteessa. Sit pitäis olla valmis.
Kylla se on meilla aina sulaneena paistettu, mutta voihan sen jaisenakin paistaa.