Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Mikä on paras tomaatti-jauhelihakastikkeesi?

Vierailija
10.12.2019 |

Mikä on tomaatti-jauhelihakastikkeesi salainen aineosa? Tai linkki parhaaseen kastikkeeseen?

Teen kastiketta, johon tulee tomaattimurskaa, selleriä, sipulia, porkkanaa ja valkosipulia. Maustan oreganolla, mustapippurilla, paprikalla ja chilillä. Laitan vähän sokeria ja suolaa. Maku on ihan ok, mutta lopputulos on silti vähän laimea ja vetinen. Miten saisin kastikkeeseen "syvyyttä" ja makua?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei se ainesosa olisi enää salainen, jos sen tänne kertoisin. 

Vierailija
2/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tomaattikastikkeeseen kannattaa lisätä hiukan sokeria, mikä taittaa tomaatin hapokkuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

https://www.k-ruoka.fi/reseptit/helppo-jauhelihakastike

Tämä on paras! Yksinkertainen ja helppo

Vierailija
4/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Punkulla saa syvyyttä ruokaan kuin ruokaan. Eikä sitä tarvitse välttämättä edes lisätä sinne ruuan joukkoon.

Vierailija
5/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

basilika ja oregano, lisätään ihan lopuksi kun soossi ei enää kiehu

Vierailija
6/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laadukas lihaliemikuutio tms. fondi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokeri tekee taijoja tomaattipohjaiselle kastkkeelle/keitolle. Sanot laittavasi hiukan, mutta laita hiukan enemmän.

Teen itselleni usein tomaattikeittoa, joka on varsin yksinkertainen, sipulia, rutkasti valkosipulia hyvässä oliiviöljyssä kuullotettuna ja pitkään, pitkään keitettynä erilaisia tomaattisäilykkeitä - en edes vanno Muttin nimeen, kunhan on aikaa keittää. Tietenkin vettä liemeksi ja hyvää fondia ja mausteeksi esim. oreganoa ja basilikaa, hiukan suolaa ja sokeria, keiton päälle juuri ennen syömistä silputtua basilikaa ja parmesania.. Mutta lopulta sokeri on, joka tekee tomaatiruokaan maun. Jos keitto tuntuu mauttomalta tai jopa kirpeältä, lisään pari ruokalusikallista sokeria, ehkä myös vähän suolaa ja jo alkaa maku olemaan kohdillaan.

Vierailija
8/8 |
10.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oliiviöljyä pannulle, siihen sipulia, valkosipulia, tomaattipyrettä, maapähkinävoita ja mausteita kuten srirachaa tai muuta tulista. Paistellaan kunnes sipulit pehmenneet, sitten broilerijauheliha ruskistumaan ja nestettä sopivasti (esim. kanalientä, vetta tai tomaattimehua tms). Maapähkinävoi sakeuttaa yleensä riittävästi kastikkeen, voi myös lisätä maissitätkkelystä.