Pirkkaniksi sumpinkeittoon keittimellä
Laita keitin pois päältä muutamaksi minuutiksi kun purut ovat kastuneet.
Saat vahvempaa, erimakuista kahvia. Toimii erityisesti vajaalla latauksella.
Onko se parempaa? Saat itse päättää.
Kommentit (8)
Äiti teki joskus noin. Joskus myös säilytti purut jääkaapissa. Nyt ei tee enää kumpaakaan joista, vaan kastelee pussin sauman. Lisää niksejä kiits :)
No jos purut ovat kastuneet vain muutaman minuutin, se ei ole vielä sumppia. Kahvia se kyllä on. Voi kuvitella ,että kahvista tulee voimakkaamman makuista jos purut kostuvat hetken kauttaaltaan.
Sumppia saat ,kun keität ne kahvin porot vaikka aamulla uudestaan
Siriina kirjoitti:
Äiti teki joskus noin. Joskus myös säilytti purut jääkaapissa. Nyt ei tee enää kumpaakaan joista, vaan kastelee pussin sauman. Lisää niksejä kiits :)
Jääkaappisäilytyksen ongelma on että kylmät porot haukkaavat helposti kosteutta aina kun pussia avataan.
Kerää viiden normaalin kahvinkeiton purut ja laita kattilaan. Sitten lisäät litran vettä ja keität hellalla niin että kiehuu, annat " levähtää" kiehautat uudestaan ja annat purujen painua pohjalle. Sitten varovasti kaadat kahvimukeihin ja sinulla on oikeaa pannukahvia. Saman tietty vois tehdä metallisella pannulla, mutta harvalla on sellainen.
Vierailija kirjoitti:
Siriina kirjoitti:
Äiti teki joskus noin. Joskus myös säilytti purut jääkaapissa. Nyt ei tee enää kumpaakaan joista, vaan kastelee pussin sauman. Lisää niksejä kiits :)
Jääkaappisäilytyksen ongelma on että kylmät porot haukkaavat helposti kosteutta aina kun pussia avataan.
Tään piti pitää porot paremman makuisina - ei härskiinny tjs.
Kahvi on aina "tarjouksessa" ja itse keitettynä lähes ilmaista eli hinnan takia ei kannata kikkailla, maku ratkaisee.
Ja eikös s uvakit kohta kiellä kahvinjuonnin. P ervothan lipittävät teetä.
En tajuu