Kauan puolukat säilyvät pakkasessa?
Kommentit (9)
No lähestulkoon ikuisesti. Tai ei nyt ikuisesti, mutta ainakin niin kauan kuin pakastinkin kestää. Ja kun pakastin sanoo sopimuksen irti, niin voit siirtää ne uuteen pakastimeen, ja säilyvät vielä siinäkin niin kauan, että perikuntasi ihmettelee mistäköhän nämä puolukat on peräisin, kun ovat vielä niin tuoreen tuntuisiakin.
Vierailija kirjoitti:
Eli 2-3 vuotta onnihan ok?
On ihan ok.
Puolukka on valmiiksi hapan ja kun vielä jäässä niin säilyy tuon pari vuotta.
Minulla on pari sangollista puolukkaa muusattuna ja kun pakastimeen tulee tilaa niin laitan pakastimeen sillä silmällä, että jos sattuisi, ettei ensi vuonna tule puolukkaa, niin pärjäisi vuotaan 2021 asti.
Puolukat on ehkä maailman parhaiten säilyviä marjoja. Pakkasessa säilyvät varmaan 50 vuotta. Kuivumista voi toki tapahtua, ja varmaan ne herkemmät vaikuttavat aineet hiljalleen hajoavat, mutta syömäkelpoisuus säilyy todella pitkään.
Kun pakastaa puolukkaa pidemmäksi aikaa, niin voi olla että kannattaisi laittaa hiukan sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Eli 2-3 vuotta onnihan ok?
Puolukka on melko hyvin säilyvää sorttia, voi silti ottaa makua pakastimesta, huuhtele ja tarkista, kuoren parkkihapot muuttavat pitkään säilytettäessä, mustikka kestää paremmin.
Vierailija kirjoitti:
Kun pakastaa puolukkaa pidemmäksi aikaa, niin voi olla että kannattaisi laittaa hiukan sokeria.
En yhtään ymmärrä miksi marjoihin laitetaan sokeria. Se vähä hyöty mitä sokeri tekisi, (säilyttäisi niitä vitamiineja paremmin) tuhoutuu kyllä siinä sokerin haitallisuudessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun pakastaa puolukkaa pidemmäksi aikaa, niin voi olla että kannattaisi laittaa hiukan sokeria.
En yhtään ymmärrä miksi marjoihin laitetaan sokeria. Se vähä hyöty mitä sokeri tekisi, (säilyttäisi niitä vitamiineja paremmin) tuhoutuu kyllä siinä sokerin haitallisuudessa.
Suolaa ja sokeria voidaan laittaa elintarvikkeisiin säilyvyyden edistämiseksi. Ne sitovat ns. vapaata vettä. Ruokaa pilaavat mikrobit tarvitsee vapaata vettä kasvaakseen. Säilyvyys siis paranee, kun pyritään muuttamaan olosuhteet sellaisiksi, että hidastetaan mikrobien kasvua ja vähentämään vapaan veden määrää.
Vuosia.