Mikä (suomalaisesta) normaalikaupasta saatava juusto on mielestäsi paras?
Miksi? Käytätkö juustoa herkutteluun, leivän päälliseksi tai ruokaan? Mihin ruokaan, jos käytät ruokaan? Sissijuusto-mukahauska-"vitsit" eivät kiinnosta.
Kommentit (58)
Itse käytän juustoa noihin kaikkiin edellämainittuihin. Tykkään voimakkaan makuisista juustoista esim emmentaalista.
Juustoportin brandy-pähkinäjuusto on ihan jees. Herkutteluun muiden juustojen, viinirypäleiden, viinin tms kanssa.
Musta emmental. Sekä herkutteluun, että ruokaan.
Koskenlaskija ruuanlaittoon. Homejuustot herkutteluhetkiin.
Kovat juustot: Emmental, Edam, Gouda, Cheddar
Vanhempi Salaneuvos ja Ritari ovat mielestäni ihan jees ja ihan leivänpäällisenä käytän. Myös toi Keisarinna oli muistaakseni hyvä. Suurin osa suomalaisista juustoista tuntuu tosi mauttomilta ja kumisilta kun Tanskassa asuessa tottui voimakkaampiin juustoihin :/
Juuston makuun muuten tottuu, alussa voi olla pahaa mutta kohta maistuu hyvälle.
Manchego! Ja muutkin kovat lammasjuustot. Hedelmien tai hillon kanssa herkuttelen.
Lidlin mozzarella, syön sellaisenaan
Italialainen burrata eli kermamaisempi mozzarella on suussasulavan ihanaa tomaattien, basilikan,balsamiviinietikan ja oliiviöljyn kanssa. Onneksi tätä herkkua saa Espoon Mankkaan K-Supermarketista!
Peruskäytössä Arlan Hillitön Gouda :D Menee pääosin ruisleivän päälle.
Kaikki Gruyeret meinaavat viedä tajun! Aaaah!
Mieluiten sellaiset hyvin kypsytetyt, joita voi ostaa markettien juustotiskiltä paloiteltuina.
Vierailija kirjoitti:
Itse käytän juustoa noihin kaikkiin edellämainittuihin. Tykkään voimakkaan makuisista juustoista esim emmentaalista.
Mistä lähtien emmental on ollut voimakkaan makuista? Itsekin pidän voimakkaan makuisista juustoista. Siksi en usein emmentalia syökään vaan esimerkiksi parmesania tai homejuustoja kuten stiltonia tai roquefortia.
Prismasta ostan aina gruyerea. Huippuhyvää
Ranskalainen savuraclettejuusto oli ihan parasta, tietääkö kukaan saako sitä enää mistään?
Lämmitetään raclettegrillissä ja kaadetaan kastikkeena ruuan päälle. Alle keitettyjä perunoita, paistettuja herkkusieniä, pikkukurkkuja, parmakinkkua, bresaolaviipaleita ja hillosipuleita.
Citymarketista ja K-Marketeista sai joskus.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse käytän juustoa noihin kaikkiin edellämainittuihin. Tykkään voimakkaan makuisista juustoista esim emmentaalista.
Mistä lähtien emmental on ollut voimakkaan makuista? Itsekin pidän voimakkaan makuisista juustoista. Siksi en usein emmentalia syökään vaan esimerkiksi parmesania tai homejuustoja kuten stiltonia tai roquefortia.
Emmental on Oltermanniin verrattuna voimakasmakuinen juusto.
Mustapekka