Mitä teette vedenkeittimen ylijäämävesille? Keitättekö aina uudestaan ja uudestaan vai pitääkö heittää pois?
Onko joku listeriavaara olemassa jos keittää samat jämävedet uudestaan ja uudestaan jota jää yli vedenkeittimeen kun on keittänyt siinä vettä? Keitän kolmesti joka päivä vettä ja aina jää yli. Tulisi iso vesilasku jos aina heittäisin ne pois.
Kommentit (65)
Kaadan aina pois. Monta kertaa keitetystä vedestä tulee pahaa teetä. Keitän kerrallaan pienen määrän, joten ei vaikuta vesilaskuun.
Käytän jäähtyneenä kukkien kasteluun ja loput heitän pois.
Älä keitä enempää kuin tarvitset.
Mistä se listeria sinne pannuun hyppäisi, etenkään keittämise jälkeen?
Käytän suunnilleen puoli päivää samaa, aina hieman lisäten ja uudelleen kiehuttaen. Hulluutta heittää hyvää vettä hukkaan. Nimenomaan sitä vetää keitetään, eiköhän siinä kuole bakteerit. Plus Suomessa vettä juodaan ihana hanastakin ;) Säilyyhän kylmä vesikin kannussa kauan.
Vierailija kirjoitti:
Käytän jäähtyneenä kukkien kasteluun ja loput heitän pois.
Älä keitä enempää kuin tarvitset.
pakko keittää kun siinä on minimimitta mikä pitää vettä laittaa.
Juon aina vaan yhden kupin sillä kertaa. Näin sitä vettä jää yli joka kerta.
Ne minimimitat on aika suuntaa-antavia.
Kaadan aina heti pois, jotta vedenkeitin säilyy kalkittomana ja puhtaana.
Ei voi uskoa, että vesilasku tuollaisesta tilkankeittämisestä nousisi tekisi niin tai näin.
Nyt ollaan ydinkysymysten äärellä!
Termari? Tai kuten joku jo sanoi, kukkien kasteluun tai muuhun hyötykäyttöön (astioiden huuhtelu tai liotus tjsp).
Vierailija kirjoitti:
No keitä sopiva määrä kerrallaan.
Ei ole mahdollista keittää esim. vain kahta desiä, tuossa minun keittimessäni ainakin on minimimäärä 6 desiä.
Kaadan kannuun ja juon pitkin päivää. En tykkää juoda jääkylmää vettä.
Kaksi kolmasosaa menee vesssan huuhteluun, meillähän ei tietenkään vessaa jokaisen tarpeen jälkeen turhaan huuhdella, vaan oikein hyvin voi huuhdella sitten kun olisi muuten ylimääräistä vettä menossa haaskuun.
Vedenkeitin on meillä kuitenkin aika kovassa käytössä ja vettä jää ylimääräiseksi jonkin verran yli huuhtelutarpeen, niin loput yleensä pakastan ja käytän keittopohjana.
Miksi ihmeessä käytät vedenkeitintä yhteen mukiin? Mukillinen on järkevämpi keittää mikrossa.
>Onko joku listeriavaara olemassa
Ei ole. Se kiehuttaminen tappaa vedessä mahdollisesti olevat bakteerit. Kovin montaa kertaa en suosittelisi samaa vettä kiehuttaa kuitenkaan koska epäpuhtauksien osuus kasvaa vettä keitettäessä. Esim. jos keität suolavettä niin se suolapitoisuus kasvaa, lopulta kun kaikki vesi on kiehunut jäljellä on vain suolaa. Sama pätee moniin myrkkyihin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No keitä sopiva määrä kerrallaan.
Ei ole mahdollista keittää esim. vain kahta desiä, tuossa minun keittimessäni ainakin on minimimäärä 6 desiä.
Mä keitän aina alle sen ohjeistetun minimimäärän, eikä ole vielä taivas pudonnut niskaan.
No jo on ongelmat. Onko se vesi tosiaan niin kallista,että jos juo kupillisen (kupin koosta riippuen 1-3 dl?)mutta joutuu keittämään kaksi, niin sen ylimääräisen pois heittäminen vie konkurssiin? (Mulla on oma kaivo jossa on hyvä vesi, kuluja tulee siis vaan sähköstä joka vesipumppua pyörittää) Miten sä muuten minimoit veden kulutuksen, kun hanastakin pitää jonkun aikaa laskea että saa raikasta vettä?
Keitä mikrossa, 2 min/muki vettä niin on kuumaa.
Kerro muita piheilyn keinoja. Kiinnostaa.
Vierailija kirjoitti:
Miksi ihmeessä käytät vedenkeitintä yhteen mukiin? Mukillinen on järkevämpi keittää mikrossa.
Mukillisen vettä voi tosiaan keittää mikrossa, mutta jos haluaa valmistaa siitä mukillisesta teetä, niin siitä tulee aivan kammottavan makuista.
Juu, jos tarvii vain 2 dl, on älytöntä käyttää keitintä.
No keitä sopiva määrä kerrallaan.