Mitä savusiikasta voi tehdä?
Reseptejä hakusessa! Ps. En ole varma taivutusmuodosta, suomi ei ole ensimmäinen kieleni..
Kommentit (13)
Sekoita se siika ja 50/50 turkkilainen jogurtti/ majoneesi, silputtu kurkku, tilli, sitruunamehu, mustapippuri, suola ja ruokalusikallinen hunajaa kanssa.
Paahda leipää (ihan sama onko vaaleaa vai tummaa) ja vetele tuota mössöä sen päälle. On hyvää.
Useimmiten savusiikaa syödään sellaisenaan keitetyn perunan ja bechamel-kastikkeen kanssa. Kermaviili-sitruunakasttike toimii myös.
Savusiika sopii myös salaatteihin.
Siika -> siiasta. Mutta asia tuli kyllä tuollakin taivutuksella selväksi.
Savusiika menee sellaisenaan joko lämpimänä tai kylmänä esim. perunan tai perunamuusin kanssa - tekee vaikka kermaviilistä hyvän kastikkeen. Sitä voi laittaa salaattiin, käyttää leivän päällä, tehdä siitä siitä pastakastikkeen (kermaa, valkoviiniä, pippuria, suolaa, muita mausteita maun mukaan), tehdä laatikon tai vaikka mureketta tai pihvejä. Käytännössä ihan mitä tahansa mitä muustakin kalasta voi tehdä.
Savusiiasta, ei -siikasta😄
Oon yleensä vain poistanut ruodot ja laittanut paloina tarjolle. Kaveriksi keitettyjä perunoita, voikastiketta, paprikaa+muita vihanneksia paloina ja kermaviilistä+mieleisistä mausteista dippi.
Kiusausta! Itse tein vähän aikaa sitten savusiian lopuista kun en jaksanut enää sellaisenaan syödä. Tuli herkullista.
Sopii myös kermaiseen kalakeittoon lohen tilalle.
savusiika -> savusiiasta
Syö sellaisenaan (ruodittuna) tai laita leivän päälle tai salaattiin tai ihan mihin vaan.
Savusiika on ihanaa! Tekisin erilaisia salaatteja ja/ tai herkuttelisin uunikasviksilla. Hyvää! :)
Vierailija kirjoitti:
Sopii myös kermaiseen kalakeittoon lohen tilalle.
Tätä täytyy kokeilla. Savusiikaa saa usein halvalla.
Ei kai täällä joku rantahurri kysele kalareseptejä mannersuomalaisilta?!?
Vierailija kirjoitti:
Ei kai täällä joku rantahurri kysele kalareseptejä mannersuomalaisilta?!?
Tuskin, me ollaan aika paljon kalan kanssa tekemisissa kun merenrantatontit. ;) Siikaa nousee muuten ihan verkolla Turun saaristomeresta. Me yleensa graavataan mutta savustettukin on tietty hyvaa.
AP, aika paljon hyvia neuvoja jo tullutkin. Yhden lisaisin, pastasalaatti. Hyva ottaa mukaan lounaaksi vaikka toihin.
Mutta helpoin syoda ihan sellaisenaan, holskypottujen kanssa taivaallista!
Salaattipeti kiinankaalista (kiinankaalin makeus ja lempeä savunmaku sopivat hyvin yhteen), sitruunavinegretillä
Toast skagen, mutta katkojen sijasta siikaa.
<3