Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi pastöroimattomasta maidosta saa tehdä juustoja Suomessa? Linkki

Vierailija
07.10.2019 |

https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/cf8bcb07-3512-4ab9-af33-43f…

Täytyy jatkossakin varoa pienmeijereitä ja pieniä juustontekijöitä.

Mieluummin mausta pois kuin terveydestä.

Esim Turussa tuli ehec-bakteeriepidemia maidon suoramyyntitilalta.

Kommentit (16)

Vierailija
1/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itävallassa on tullut juustoista puutiaisaivokuumetta.

Vierailija
2/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itsehän sitä toki voi olla kaupasta ostamatta. Mutta sitä voi olla jossain tarjolla niin, että syöjä ei tiedä syövänsä pastöroimatonta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Usein mietin, että ei sitä pysty valvomaan, mitä lapsille niiden kavereiden luona tarjotaan.

Vierailija
4/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä keksit, että maitoa ei analysoitaisi ennen keittämistä juustoksi? Ei sinne vääränlaisia bakteereja mukaan ujuteta.

Vierailija
5/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Usein mietin, että ei sitä pysty valvomaan, mitä lapsille niiden kavereiden luona tarjotaan.

Tuskin ne noin kallista juustoa lapsille ostavat.

Vierailija
6/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pakkauksessa pitää olla maininta, jos juusto on valmistettu pastöroimattomasta maidosta, raakamaidosta tai termisoidusta maidosta. Näissä siis riski.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Usein mietin, että ei sitä pysty valvomaan, mitä lapsille niiden kavereiden luona tarjotaan.

Lapsille tarjotaan arkijuustoa ja itse syödään herkut

Vierailija
8/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Pakkauksessa pitää olla maininta, jos juusto on valmistettu pastöroimattomasta maidosta, raakamaidosta tai termisoidusta maidosta. Näissä siis riski.

Onpa suuri riski joo esim liikenneonnettomuuksiin tms verrattuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se millaisesta maidosta juusto valmistetaan, vaikuttaa juuston makuun.

Perusmaito antaa tietenkin parhaimman maun.

Ennen maitoa juotiin lämpimänä suoraan lypsetystä astiasta, kukaan ei kuollut, eikä sairastunut.

Vierailija
10/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi pastörointi pilaisi maun? Eikö tarvittavat bakteerit voisi lisätä valmistuksen aikana?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Pakkauksessa pitää olla maininta, jos juusto on valmistettu pastöroimattomasta maidosta, raakamaidosta tai termisoidusta maidosta. Näissä siis riski.

Onpa suuri riski joo esim liikenneonnettomuuksiin tms verrattuna.

Raskaana oleville tietty.

Vierailija
12/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se millaisesta maidosta juusto valmistetaan, vaikuttaa juuston makuun.

Perusmaito antaa tietenkin parhaimman maun.

Ennen maitoa juotiin lämpimänä suoraan lypsetystä astiasta, kukaan ei kuollut, eikä sairastunut.

Ai että ennen vanhaan ei kukaan kuollut tai sairastunut. Tuohan on pötypuhetta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/16 |
07.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä se kuumennus vaan muuttaa maidon maun ja bakteerikanta tuhoutuu, ei se sitten tuota enää kunnon juustoja. Jos haluaa olla pöpökammoinen niin syö sitten vaan kunnolla keitettyä sulatettu säilykejuustoa.

Vierailija
14/16 |
09.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuralan kylämäestä (turun kaupungin matkailutila) myytiin tinkimaitoa ja porukkaa alkoi sairastua. Lehmillä todettiin ehec-bakteeri.

Katja hävitettiin ja tiet kalkittiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/16 |
09.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun matkustan ulkomailla, ostan usein raakamaidosta tehtyjä juustoja, koska niitä on täällä niin vähän ja maksavat niin paljon. Oi nam :)

Vierailija
16/16 |
09.10.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Se millaisesta maidosta juusto valmistetaan, vaikuttaa juuston makuun.

Perusmaito antaa tietenkin parhaimman maun.

Ennen maitoa juotiin lämpimänä suoraan lypsetystä astiasta, kukaan ei kuollut, eikä sairastunut.

No kyllä maatiloilla ainakin vatsatauteja oli usein.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kuusi