Miksi pastöroimattomasta maidosta saa tehdä juustoja Suomessa? Linkki
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/cf8bcb07-3512-4ab9-af33-43f…
Täytyy jatkossakin varoa pienmeijereitä ja pieniä juustontekijöitä.
Mieluummin mausta pois kuin terveydestä.
Esim Turussa tuli ehec-bakteeriepidemia maidon suoramyyntitilalta.
Kommentit (16)
Itsehän sitä toki voi olla kaupasta ostamatta. Mutta sitä voi olla jossain tarjolla niin, että syöjä ei tiedä syövänsä pastöroimatonta.
Usein mietin, että ei sitä pysty valvomaan, mitä lapsille niiden kavereiden luona tarjotaan.
Mistä keksit, että maitoa ei analysoitaisi ennen keittämistä juustoksi? Ei sinne vääränlaisia bakteereja mukaan ujuteta.
Vierailija kirjoitti:
Usein mietin, että ei sitä pysty valvomaan, mitä lapsille niiden kavereiden luona tarjotaan.
Tuskin ne noin kallista juustoa lapsille ostavat.
Pakkauksessa pitää olla maininta, jos juusto on valmistettu pastöroimattomasta maidosta, raakamaidosta tai termisoidusta maidosta. Näissä siis riski.
Vierailija kirjoitti:
Usein mietin, että ei sitä pysty valvomaan, mitä lapsille niiden kavereiden luona tarjotaan.
Lapsille tarjotaan arkijuustoa ja itse syödään herkut
Vierailija kirjoitti:
Pakkauksessa pitää olla maininta, jos juusto on valmistettu pastöroimattomasta maidosta, raakamaidosta tai termisoidusta maidosta. Näissä siis riski.
Onpa suuri riski joo esim liikenneonnettomuuksiin tms verrattuna.
Se millaisesta maidosta juusto valmistetaan, vaikuttaa juuston makuun.
Perusmaito antaa tietenkin parhaimman maun.
Ennen maitoa juotiin lämpimänä suoraan lypsetystä astiasta, kukaan ei kuollut, eikä sairastunut.
Miksi pastörointi pilaisi maun? Eikö tarvittavat bakteerit voisi lisätä valmistuksen aikana?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Pakkauksessa pitää olla maininta, jos juusto on valmistettu pastöroimattomasta maidosta, raakamaidosta tai termisoidusta maidosta. Näissä siis riski.
Onpa suuri riski joo esim liikenneonnettomuuksiin tms verrattuna.
Raskaana oleville tietty.
Vierailija kirjoitti:
Se millaisesta maidosta juusto valmistetaan, vaikuttaa juuston makuun.
Perusmaito antaa tietenkin parhaimman maun.
Ennen maitoa juotiin lämpimänä suoraan lypsetystä astiasta, kukaan ei kuollut, eikä sairastunut.
Ai että ennen vanhaan ei kukaan kuollut tai sairastunut. Tuohan on pötypuhetta.
Kyllä se kuumennus vaan muuttaa maidon maun ja bakteerikanta tuhoutuu, ei se sitten tuota enää kunnon juustoja. Jos haluaa olla pöpökammoinen niin syö sitten vaan kunnolla keitettyä sulatettu säilykejuustoa.
Kuralan kylämäestä (turun kaupungin matkailutila) myytiin tinkimaitoa ja porukkaa alkoi sairastua. Lehmillä todettiin ehec-bakteeri.
Katja hävitettiin ja tiet kalkittiin.
Kun matkustan ulkomailla, ostan usein raakamaidosta tehtyjä juustoja, koska niitä on täällä niin vähän ja maksavat niin paljon. Oi nam :)
Vierailija kirjoitti:
Se millaisesta maidosta juusto valmistetaan, vaikuttaa juuston makuun.
Perusmaito antaa tietenkin parhaimman maun.
Ennen maitoa juotiin lämpimänä suoraan lypsetystä astiasta, kukaan ei kuollut, eikä sairastunut.
No kyllä maatiloilla ainakin vatsatauteja oli usein.
Itävallassa on tullut juustoista puutiaisaivokuumetta.